Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, () - HAYVAN haklarına dikkat çekmek için önünde 'Hayvanlar için biraz vicdan biraz merhamet' yazılı motosikletiyle yollara düşen Semih İğdigül, Düzce'de hayvan barınağını ziyaret etti.
Hayvanlara karşı yapılan eziyetlere ve hayvan barınaklarına dikkat çekmek için motosikletiyle yollara düşen Semih İğdigül, her geçtiği ilde bulunan hayvan barınaklarını ziyaret ediyor. Semih İğdigül önünde 'Hayvanlar için biraz vicdan biraz merhamet' yazılı motosikletiyle geldiği Düzce'de hayvan barınağını ziyaret etti. 'Mersin'den Bakü'ye hayvan hakları' adlı bir proje geliştirdiğini anlatan İğdigül, "Bütün İç Anadolu’yu gezerek Sinop'a daha sonra da Bakü’ye geçtik. Sınırdan motosikletle geçmedim ve otobüsle gittim. Ardından dönüş yaparak Düzce’ye kadar ulaştım. Amacımız son dönemde bitmeyen hayvan katliamlarına son vermek. Kurumlarla iş birliği içinde dernek ve temsilci arkadaşların çalışmalarını görmek istedik. Hiçbir dernek ve barınağa üye değilim. Biz bağcıyı dövmeye değil üzüm yemeye gidiyoruz" diye konuştu.
Düzce'de bulunan barınaktaki hayvanların yaşadığı ortamların güzel olduğunu belirten İğdigül şunları söyledi:
"Onlar ölene kadar barınaklarda yaşamak zorunda kalacaklar. Burada toprak alandalar. Hayvanlar orada rahat rahat yaşasınlar. Başka yerde beton üzerinde bu hayvanlar tutuluyor. Burada belediye ve dernek temsilcisi arkadaşlar uyum içindeler, kavgalı değiller. Gayet güzel ve bilinçliler. Barınaklar felaket. Ben barınakları görünce 6 ay kendime gelemiyorum. Bakıyoruz ama değişen bir şey yok. Onların yaşam alanları parklar bahçeler. Onlardan korkmaya gerek yok."

FOTOĞRAFLI