Düzce’de halkın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmalarını sağlamak amacıyla İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlileri tarafından denetimlere aralıksız devam ediyor.
Denetimlerin yıllık kontrol planı çerçevesinde işyeri ruhsatlandırma ile asgari teknik ve hijyenik şartların sürdürülmesinin kontrolü, ALO 174 Gıda hattı şikayetleri ve diğer şikayetler ile gıda izleme planı gereği numune analizi yolu ile yapıldığı bildirildi.
Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, Düzce’de faaliyet gösteren gıda üretim, satış ve toplu tüketim işyerine yönelik olarak 2015 yılı eylül ayı sonu itibari ile gıda ve yem izleme planı gereği 178 numune alınarak 3 bin 421 adet denetim yapıldığını, ALO 174 Gıda hattına ise 160 şikayet geldiğini, gelen şikayetler ve yapılan denetimler sonucunda mevzuata aykırı üretim ve satış yaptıkları gerekçesiyle 21’i ALO 174 Gıda hattı şikayetine bağlı olumsuzluk olmak üzere toplam 33 işyeri hakkında yasal işlem yapılarak 185 bin 810 TL idari para cezasının kesildiğini söyledi.
İl Müdürü Kabaoğlu, ihracat konusu ile ilgili olarak ise gerek fındık ihracatı ve gerekse diğer ürünlerin ihracatı için bin 141 adet numune alındığını, alınan ihracat numunelerinin hepsinin olumlu olduğu söyledi.
Kabaoğlu “Halkımız birer gönüllü gıda denetçisi gibi hareket ederek, ambalajsız, açıkta satılan, etiketsiz üreticisi, markası ve gıda kayıt belgesi numarası olmayan firmalara ait ürünleri satın almamalarını, ürünlerin son tüketim tarihlerinin geçmemiş olması ile ambalajlarının sağlam ve şişmemiş olmasına dikkat etmeleri gerekiyor. Gıda ile ilgili şikayetlerini ALO 174 GIDA hattına bildirmeleri gerekiyor” dedi.