KOCAELİ (AA) - Yol güvenliğinde Türkiye'nin en uzun soluklu projesi "Sokakta İlk Adımlar" kapsamında, Kocaeli'de 32 bin 108 ilkokul öğrencisine eğitim verildi.

Renault'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, çocukların trafikteki tehditler ile risklerin farkına varmasını sağlayıp, onlara güvenli davranış alışkanlıkları kazandırmayı amaçlayan Sokakta İlk Adımlar yol güvenliği eğitim projesi, 14 yaşını doldurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı, Total Oil Türkiye ve Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği ortaklığıyla sürdürülen proje kapsamında, 2015-2016 eğitim dönemi sonunda 1 milyon 789 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Yol güvenliği bağlamında en riskli 41 ilde sürdürülen projede, yeni dönem eğitim setleri bu illerdeki bütün proje uygulama okullarına dağıtıldı, eğitimlere başlandı.

Bu yıl Kocaeli'de 2 bin 457 öğrenci projeden yararlanacak. Türkiye'nin 41 ilindeki bin 565 okula ve 7 bin 99 sınıfa ücretsiz gönderilerek uygulanmaya başlayan eğitim setleriyle öğrencilerin, trafik güvenliğinin yanı sıra ulaşıma bağlı çevre sorunları konusunda da bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Renault arasında imzalanan işbirliği anlaşmasıyla gerçekleşen projeden ilkokul dördüncü sınıf öğrencileri, trafik ve yol güvenliği derslerinde yararlanıyor.

Projenin eğitim materyalleri arasında öğretmen kartları, öğrenci kitapçığı, öğrenci için test ve sınıf için uyarıcı, bilgilendirici afiş yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2014 verilerine göre Türkiye’de 1 milyon 199 bin 10 kaza meydana geldiğini, ölümlü ve yaralanmalı kazaların yüzde 75,1'inin yerleşim yeri içinde gerçekleştiğini bildirdi.

Kazalarda 3 bin 524 kişinin hayatını kaybettiğini, 285 bin 59 kişinin de yaralandığını ifade eden Aybar, şöyle devam etti:

"Yapılan bilimsel araştırmalar, yayalar içinde ilköğretim çağındaki çocukların ciddi bir risk grubu oluşturduğunu gösteriyor. İşte Sokakta İlk Adımlar, bu riski azaltmayı ve çocuklarımıza yollarda daha güvenli davranış alışkanlıkları kazandırmayı amaçlıyor. Hedefimiz, projemizin ikinci 10 yılının sonunda, 5 milyon öğrenciye ulaşmak ve onların bu yaşamsal soruna ilişkin farkındalık kazanmalarını sağlamak. Bu hedefi de birlikte yürüdüğümüz güçlü proje ortaklarımız ve okul yöneticileri ile öğretmenlerimizin güçlü desteğiyle gerçekleştireceğiz."