ERCAN ATA, ANKARA /

Spor Güvenliği Şube Müdürlüğünce Bastırılan Afişler Tüm Spor Alanları, Belediye Otobüsleri, Taksiler, Münibüsler, Metrolar, Otobüs Durakları, Metro Durakları Ve Destek Veren Tüm Kamu Kuruluşları ile Özel İş Yerlerine Asılacak. Ayrıca 100 Bin Adet El Broşürleri İse Spor Organizasyonların da ve Sokaklarda Halka Dağıtılacak.

Ankara Emniyeti, Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü tarafında 7 Eylül 2015 tarihinde başlayacak ve 7 gün sürecek olan Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesi kapsamında, ''holiganizim'' ve Holiganizmin önlenmesi, taraftar ve taraftar gruplarının 6222 Sayılı Kanunda belirtilen suçlar ve cezalar hakkında bilinçlendirilmesine yönelik yapılan çalışma pazartesi günü başlıyor. İlk defa spor'da şiddeti engelleme adına bir emniyet müdürlüğü, çok geniş kapsamlı çalışma başlattı. 100 bin adet el broşürü ve 15 bin adet afiştüm Ankara sokaklarında halka dağıtılacak.

Afişler 7 Gün boyunca 2000 dolmuş, 220 özel halk otobüsü, 1200 belediye otobüsü ve 3000 bin durakta ve tüm bilbortlarda afişler asılı kalacak. Tüm taraftar grupları, spor dernekleri, belediyeler, spor yazarları, kamu ve özel kuruluşların desteklediği projenin tüm masraflarını Ankaragücü'lü bir yönetici üslendi