ORDU (AA) - Ordu Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, ilde 158 okula 2 bin 770 akıllı tahta kurulmasının ve 123 okulun öğretmenine 11 bin 300 tablet bilgisayar dağıtılmasının planlandığını söyledi.

Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu'nun eğitim başarısını artırmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Fatih Projesi kapsamında 19 ilçedeki merkez ve köy okullarına akıllı tahta sevkıyatının başladığını ifade eden Karataş, "Akıllı tahtaların kurulumları son sürat devam ediyor. Akıllı tahtaların sınıflara takılmasının, öğretmen ve öğrenciler açısından kolaylık sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.

Karataş, ilde 158 okula 2 bin 770 akıllı tahta kurulmasının ve 123 okulun öğretmene 11 bin 300 tablet bilgisayar dağıtılmasının planlandığını anlatarak, "Akıllı tahtalar sayesinde öğrenciler arasındaki fırsat eşitsizliği giderilecek. Teknolojiyi eğitimin hizmetine sunarak yarınlara daha donanımlı nesiller yetişeceğini umuyoruz. Öğretmenlerimiz de daha zengin içerik ve materyallerle derslerini sunma imkanı bulacaklar" diye konuştu.