Torku Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’de 2015-2016 sezonunun ilk haftasında kendi sahasında Akhisar Belediyespor ile oynayacağın maçın hazırlıklarına başladı.
Tatlıcak M. Tevfik Lav Tesisleri’nde teknik direktör Aykut Kocaman gözetiminde yapılan antrenman düz koşu ve ısınma hareketleriyle başladı. Daha sonra futbolcular top kontrolüne dayalı pas çalışması ile antrenmana devam etti. Yeşil-beyazlı futbolcular çift kale maç ve gol çalışmasının ardından antrenmanı tamamladı. Antrenmana annesinin vefatından dolayı ülkesine giden İbrahim Sissoko, tedavi olan Ömer Ali Şahiner ve Kenan Özer katılmadı.
KOCAMAN: "İYİ BİR HAZIRLIK DÖNEMİ GEÇİRDİĞİMİZİ SÖYLEMEK MÜMKÜN"
Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, son derece olumlu bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, “Hazırlıklar gözlemlerle beraber ne kadar iyi olsa da esas olan sonuçlardır. Sonuçlar iyi olduğu zaman hazırlıkların iyi olduğu söylenebiliyor. Bu hafta sonu ligler başlıyor. İstenilen sonuçlar gelmediği zaman tam tersi düşünülebiliyor. Ama genel futbol mantığıyla bakıldığı zaman iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğimizi söylemek mümkün” dedi.
Alternatifli bir kadro oluşturduklarını ifade eden Kocaman, “Geçen sene oyun olarak bıraktığımız yerde olacağız gibi gözüküyor. Bunun üzerine ne koyacağımızı ligde göreceğiz. Ligin ilerleyen haftalarında esas doğrular, yanlışlar, eksikler, düzeltmeler başlayacak. Şu anda Akhisar Belediyespor maçını bekliyoruz ve ona göre son hazırlıklarımızı yapıyoruz. Yüzde yüz hazırlanarak bu maça çıkarak sonra sonuçları almak istiyoruz. Sonrasında yapılan hataları düzelterek yaptığımız doğrularda ısrar ederek en başarılı sonuçlar alacak takımı oluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
"GÜCÜ DÜŞMEYEN BİR TAKIM HALİNE GELECEĞİZ"
Transfer konusunu genel olarak tamamladıklarını dile getiren Aykut Kocaman, “Birbirini tamamlayan oyuncular grubuna sahibiz. Son gelen Boşnak oyuncumuzla beraber ana hatlarımız tamamlandı gibi gözüküyor. Bundan sonra olacak transferler anlık, duruma uygun tabiri caizse krema denilecek şekilde olur. Benim kafamdaki takım birbirini tamamlayan, yakın, alternatifli bir takımdı. Bunu da gerçekleştirdik. Geçen seneye göre gücü düşmeyen bir takım haline geleceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Takımın yeni sezon hedefi yönündeki soruya ise Kocaman, “Benim kişisel olarak temek hedefim, gelişmeye ve çalışmaya inanıyorum. Geçen seneki oyunun üzerine bir iki adımda koyabilmek bunun yanında da Konyaspor’un puan ortalamasının biraz daha üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Geçen seneki puanımızı belki biraz daha arttırmak olabilir. Eğer bunları yapabilirsek Konyaspor ilerleyen senelere daha sağlıklı bakabilir.”