Hazreti Muhammed’in dünyayı şereflendirdiği gün olan Mevlid Kandili Samsun’un Bafra ilçesinde düzenlenen bir programla kutlandı.
Kandil münasebetiyle Bafra Müftülüğü Aktekke Kur’an Kursu öğrencileri tarafından Adnan Menderes Parkı’nda düzenlenen geceye Kaymakam Halis Arslan, İlçe Müftüsü İsmail Çiçek, Huzurevi Müdürü Nusrat Yılmaz, huzurevi sakinleri, Kur’an kursu öğrencileri ve aileleri katıldı. Aktekke Kur’an Kursu öğrencilerinin ilahileriyle başlayan gece İlçe Müftülüğü Semazen Grubu’nun gösterileriyle devam etti.
Kaymakam Halis Arslan programda yaptığı konuşmada, "Mensubu olduğumuzu yüce dinin kurucusu, önderi Peygamber efendimizin doğumu nedeniyle bugünü gündeme getiren ve icra eden Aktekke Kur’an Kursu öğretmeni Enver Çakıroğlu ve mahiyetindeki gençleri tebrik ediyorum" dedi.
Gecenin önemi hakkında konuşan İlçe Müftüsü İsmail Çiçek, "Hazreti Muhammed Mustafa (Sallellahu Aleyhi ve Sellemin) dünyayı teşriflerinin 1444. yıl dönümünü kutluyoruz. Hazreti Peygamberimiz 1444. yıl önce dünyaya teşrif ettiler. Bu gece Mevlit Kandili, Hazreti Peygamber’in doğum yıl dönümünü kutluyoruz. Kutlamak varsa evlatların doğum gününde kutlamak lazım, bir farkla bir mum yakıp ’iyi ki doğdun’ demiyoruz. Mevlit okuyoruz, dua ediyoruz, tespihatta bulunuyoruz, Kur’an okuyoruz. Evlatlarınızın doğum günleri de keşke böyle kutlansa" diye konuştu.
Gece, Müftü Çiçek’in yaptığı dua ile son buldu.