Mustafa BAĞDİKEN/SAPANCA (Sakarya), () - SAKARYA'nın Sapanca İlçesi'ne bağlı Kurtköy'de göl kenarında kurulu Doğapark'ta 7 yıldır sürdürülen Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi yapılan koleksiyondaki eserlerin bir bölümü, 29 Ekim'den itibaren Berlin Büyükelçiliği'nde 'Berlin İçin Seçki' adı altında düzenlenen sergiyle Almanya'daki sanatseverlerin izlenimine sunulacak.  Sergi 18 Aralık'a kadar gezilebilecek. 
İşadamı Ahmet Şahin tarafından hiçbir ticari amacı olmadan kurulan ve Hakan Körpi'nin CEO'luğunda yönetilen Portakal Çiçeği Uluslararası Sanat Kolonisi, kurulduğu günden bugüne kadar gerçekleştirdiği 7 sanat etkinliğinde 48 ülkeden 495 sanatçıyı ağırladı. Bugün dünya sanat çevrelerinde en tanınan sanat etkinliklerinden biri haline gelen, katılım için her yıl binin üzerinde başvuru gelen Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi, burada yapılan eserleri daha önce İstanbul ve Ankara'da sergiliyordu. 
Çeşitli zaman diliminde koleksiyonuna katılan eserlerden bir bölümü olan 11 ülkeden, 66 sanatçının eseri Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği Sergi Salonu'nda Berlin'li sanat severlerin beğenisine sunulacak.  29 Ekim - 18 Aralık 2015 tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti'nin 92'nci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilecek olan sergiyle ilgili hazırlıklar son aşamaya geldi. Sergiye genç kuşak, orta kuşak ve usta sanatçıların eserlerinden seçki yapıldığı belirtilirken, serginin küratörlüğünü Denizhan Özer gerçekleştirdiği bildirildi.  
Sergiyle ilgili bilgi veren Hakan Körpi hazırlıkların tamamlandığını, özenle seçilen eserlerin Almanya'ya götürüldüğünü belirterek, "Bu sergi için sanatcılarımızdan Sayın Bedri Baykam ve Emre Lüle Cumhuriyet Bayramımıza özel iki büyük eser hazırladılar. Kültürlerarası ilişkiyi geliştirmeyi amaçlayan 'Berlin İçin Seçki' isimli sergi Portakal Çiçeği Sanat Koleksiyonu'nun yurt dışındaki ilk kişi koleksiyon sergisi olacak" dedi. 

FOTOĞRAFLI