Murat ÇAĞLAR- Orhan AŞAN/VAN, () - IĞDIR'da PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında şehit olan polis memurlarından 36 yaşındaki Haluk Varlı'nın cenazesi Van'ın Gürpınar İlçesi'nde toprağa verildi.
Dün Iğdır'da PKK'lı teröristlerin yola döşediği patlayıcını infilak ettirilmesi sonrası şehit düşen 13 polis memurundan biri olan Vanlı Haluk Varlı için tören düzenlendi. Törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, ilçe kaymakamları, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, askeri erkan ve polislerle birlikte yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Şehidin cenazesi ilk olarak Gürpınar İlçesine bağlı Yukarıkaymaz Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi.
KÜRTÇE AĞITLAR YAKILDI
Burada şehidin cenazesini karşılayan ailesi ve yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı, teröre tepki gösterdi. Daha sonra bir süre omuzlarda taşınan cenaze Yukarıkaymaz Mahalle Mezarlığı’na getirilerek namazı kılındı.
Bu sırada şehidin eşi Gül Varlı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin Amcaoğlu Ahmet Varlı ise tepki göstererek, "400 vekil için bunlar yaşandı. Onun çelengini kaldırın" diyerek Cumhurbaşkanlığı çelenginin kaldırılmasını istedi. 
Edilen duaların ardından şehit polis memuru Haluk Varlı gözyaşları arasında toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI