Mustafa ÖZDABAK- Hasan YILDIRIM/İSTANBUL,() KAĞITHANE’ de TIR ile taşınan içme suyu yükünün, dorse içinde yan yatarak, damacanaların yola devrilmesi nedeniyle, yol yaklaşık 4 saat trafiğe kapalı kaldı. Hasdal, Selçuklu Caddesi’nde saat 05.30 sıralarında meydana gelen olayda, yüzlerce su damacanası, yolu trafiğe kapattı.

Adapazarı’ndan İstanbul'a gelen 34 KR 493 plakalı TIR'daki su dolu damacanalar, aracın yan yatması üzerine dorse içinde kayarak brandaları parçaladı ve yollara döküldü.  Kağıthane yönünde yol trafiğe kapandı. Sürücü, polis ve mal sahibinden yardım istedi. Olay yerine gelen polis, çevrede güvenlik önlemi alıp, trafiği kontrollü olarak karşı şeride yönlendirdi. Damacanaların bir bölümü kamyonetlere yüklenerek götürüldü. bir bölümü de yolun kenarına taşındı. Trafik yaklaşık 4 saat sonra, bir şerit halinde trafiğe açıldı.
Mal sahibi Eyüp Karakuş,  “Adapazarı’ndan Kağıthane’ye su getiriyordu. Şoför yükün yan yatması nedeniyle aracı durdurmuş. Damacanalar yola devrilmiş. Can kaybı veya yaralanma yok. Taşıma sırasında daha önce, damacanaların çevresinde kontraplak malzeme kullanılıyordu. O daha güvenli idi. Şimdi plastik bir malzeme kullanılıyor. Plastik malzeme kaymaya neden oldu” dedi.

(FOTOĞRAF)