Türkiye Basketbol 2. Ligi Play-off yarı final dördüncü maçında kendi sahasında Sakarya Büyükşehir Basketbol takımını 93-83 yenerek seride durumu 3-1’e getiren Yeşilgiresun Belediyespor, Türkiye Basketbol Ligi’ni garantiledi.
Karşılaşma sonunda değerlendirme yapan Yeşilgiresun Belediyespor oyuncusu Yunus Çankaya, iki sezondur bulunduğu takıma şampiyonluk yaşattığı için mutlu olduğunu ifade etti. Çankaya, “Bu şehrin üst ligi ne kadar çok arzuladığını en iyi bilen oyunculardan biriyim. Bu sezon Play-off’un dışındaydık. Sezon içerisinde üç defa antrenör değiştirdik fakat şartlar ne olursa olsun önemli olan mutlu sona ulaşmaktı ve bunu başardığımız için mutluyuz. Bu galibiyeti bu şehre armağan ediyorum” dedi.
Her iki takımın da galibiyeti hak ettiğini ifade eden Yeşilgiresun Belediyespor Antrenörü Ahmet Kandemir, "Zorlu bir karşılaşma oldu. Normal süreyi beraberlikle bitirdik. Uzatmalar da ise gülen taraf biz olduk. Ancak buna rağmen zorlu geçen karşılaşmada her iki tarafın da Play-off’u hak ettiğine inanıyorum. İki takımdan biri kazanacaktı o da biz olduk. Bu zorlu süreçte bize destek veren yönetime, taraftara teşekkür ediyoruz. Ancak önemli olan gelecek sezon Türkiye Basketbol Ligi’nde tutunabilmektir. Asansör takımı olmamaktır. Bunun için de bu şehrin bu takıma sahip çıkması gerekir” dedi.