Ömür AVCI/ TRABZON, () - TRABZONSPOR’a transfer olduğu 1993 yılından sonra 4 sezon futbol oynayan, 1995-1996 sezonunda 25 golle gol krallığını elde eden Şota Arveladze, 18 yıl sonra teknik direktör olarak döndüğü Trabzonspor’da ilk resmi maçına çıktı. Differdange 03 karşısında sezonun ilk resmi maçını taraftarı karşısında oynayan bordo-mavililerde, taraftarlar tribüne çağırdıkları Şota Arveladze’ye büyük sevgi gösterisinde bulundu. Taraftarların tezahüratlarını karşılıksız bırakmayan Şota Arveladze de, saha ortasına gelerek tribünleri selamladı, üçlü çektirdi.
ONUR 286 GÜN SONRA
Trabzonspor’un 2 Ekim 2014’de Avni Aker’de Legia Varşova ile oynadığı UEFA Avrupa Ligi grup maçının 64’üncü dakikasında sakatlanan kaleci Onur Recep Kıvrak, 286 gün sonra formasına kavuştu. Sol diz ön çapraz bağları koptuğu için operasyon geçiren Onur, yine bir UEFA Avrupa Ligi maçıyla takıma dönmüş oldu. Taraftarlar Onur’a 'Büyük kaptan' tezahüratı yaptı.
YENİ TRANSFERLER YOK
Trabzonspor’da UEFA listesine yazılmadıkları için yeni transferler Özer Hurmacı, Okay Yokuşlu, Alper Uludağ, Stephane M’bia, Cavanda ile sakatlıkları nedeniyle Constant, Bourceanu, Deniz Yılmaz, Cardozo, Bosingwa gibi oyuncular kadroda yer almadı. Teknik Direktör Şota Arveladze ayrıca UEFA listesinde yer almalarına rağmen Yatabare, Ferhat Yazgan, İshak Doğan ve Mustafa Akbaş’ı kadroya almadı.
SEZONU EN ERKEN AÇAN TAKIM
Trabzonspor, 46 günlük aradan sonra ilk resmi maçını çıkarak sezonu en erken açan takım oldu. Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'in son haftasında 30 Mayıs'ta deplasmanda Sivasspor ile karşılaşan bordo-mavililer, Differdange 03 maçıyla bu sezon en erken resmi maç oynayan Türk takımı oldu.
SEYİRCİDEN İLGİ YOK
Sezonun ilk resmi maçı olmasına rağmen bordo-mavili taraftarlar tribünlerin büyük bölümünü boş bıraktı. Differdange 03 maçını yaklaşık 10 bin taraftar takip etti.