Uzay KESMEN-Soner HASIRCIOĞLU/İSTANBUL, ()- BAYRAMPAŞA'da bir dondurmacı değişik aromalar kullanarak müşterilerine farklı tatlar sunuyor. Bu tatlar arasında da en çok acı biberli dondurma dikkat çekiyor.

Bayrampaşa, Yıldırım Mahallesi'nde hizmet veren bir dondurma dükkanında yapılan acı biberli dondurma, mahallelinin oldukça ilgisini çekiyor. Yaz sıcaklarından bunalan genç-yaşlı her kesimden vatandaşın uğrak noktası olan bu dondurmacı, acı biberli dondurmanın yanı sıra, gazozlu, sürpriz yumurtalı, gofretli ve yoğurtlu dondurmalar da üretiyor.

"ACI BİBERLİ DONDURMAYA İNANILMAZ BİR İLGİ VAR"

1932 yılında, çalışmak için gittikleri Slovakya'da bir dondurma dükkanı açan dedesi ve babaannesinden kalan bu geleneği, Türkiye'de de devam ettirdiğini belirten dondurmacı Adem Haktanır, "Türkiye'de ilk kez 1989'da şubemizi açtık ve 3 yıldır da şuan da bulunduğumuz yerde müşterilerimize hizmet veriyoruz. Bu acı biberli dondurma şuan da Dünya'da bir Fransa'da yapılıyor, bir de ben burada Türkiye'de yapıyorum. Bunun acı biberini özel olarak İtalya'dan getirtiyoruz. Çünkü Türkiye'de dondurmaya bu derece acı verecek bir acı biber yok. Acı biberli dondurmaya inanılmaz bir ilgi var. Yaklaşık elliye yakın çeşit de dondurmam var. Her gün yeni çeşitler çıkarmaya çalışıyorum" dedi.

"DEĞİŞİK BİR TAT"

Acı biberli dondurmayı ilk kez deneyen İdris Oğuz, "Merak ettiğim için ilk kez deniyorum. Oğlum söyledi bana da. Değişik bir tat. Biraz acı" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI