Edirne’de Ramazan Bayramı öncesi polis ekiplerinin denetimleri arttı. Arife günü bayram tatillerini memleketlerinde geçirmek isteyen sürücüler, polis ekipleri tarafından hız ve emniyet kemeri konusunda önce uyarıldı ardından da kendilerine bilgi broşürleri ve araç kokusu ikram edildi.
Edirne’de, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı öncesi yola çıkan sürücüleri hız ve emniyet kemeri takmaları konusunda önce uyardı ardından da kendilerine trafik bilgi broşürleri ve araç kokusu ikram etti.
Ramazan Bayramı’na bir gün kala yollarda trafik arttı. Bayramı tatilini fırsat bulan vatandaşlar yollara düştü. Kimi memleketlerine kimisi de tatil beldelerine doğru hareket etti. Ancak bayram tatili nedeniyle Türkiye’nin farklı yerlerinde meydana gelen trafik kazalarında her yıl onlarca kişi yaşamını yitiriyor ve yüzlerce kişi de yaralanıyor. Sürücülerin yola daha güvenli ve dikkatli çıkmaları için Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri de yaşanması muhtemel olumsuz durumların önüne geçmek adına bayram öncesi uygulamalarını arttırdı.
SÜRÜCÜLERE HIZ VE EMNİYET KEMERİ UYARISI
Giriş-çıkışların en yoğun olduğu D-100 karayolu Bölge Trafik Müdürlüğü önünde uygulama yapan polis ekipleri sürücüleri durdurdu. Güvenli alana çekilen araç sürücüleri, önce hız ve emniyet kemeri konusunda uyarıldı ardından da kendilerine trafikte daha emniyetli seyir etmeleri için bilgi broşürleri ve araçları koku ikram edildi. Sürücülerin trafik kurallarına uyması, yollarına güvenli bir şekilde devam etmeleri, yakınlarına sağ salim ulaşmaları için çeşitli uyarılar ve tavsiyelerde bulunuldu. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Fahrettin Soydan yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla bayram tatili sürecince uygulama yapacaklarını söyledi.
Uygulama noktasına giren sürücüler de polisin bayramlarını tebrik etmesi ve kendilerine ikramda bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sürücüler, polisin güvenli yolculuk için kendilerine uyarılarda ve tavsiyelerde bulunduğunu kaydetti.