Orduspor Bayan Basketbol Takımı Başantrenörü Alper Durur, çok geç kurulan ve oyuncuların adaptasyon süreci yaşadığı bir takımla play-offa kaldıklarını belirterek, "Biz bugün ligi hedeflediğimiz yerde bitirerek Play-Off’a kaldık, bazı şeylerin tesadüf olmadığını gösterdik" dedi.
Orduspor Bayan Basketbol Takımı deplasmanda Beşiktaş’a 89-83 mağlup olmasına rağmen rakiplerinin de yenilmesi ile yerini korudu ve Play-Off’a kaldı. Mor-beyazlı ekip Play-Off’ta ligi ikinci sırada bitiren Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ile eşleşti. Play-Off’ta mücadele edecekleri için mutlu olduklarını belirten Orduspor Bayan Basketbol Takımı Başantrenörü Alper Durur, hedeflerine ulaşmanın mutluluğunu yaşadıkları, ellerinden gelenin en iyisini yaparak aynı ciddiyette AGÜ maçlarıyla devam edeceklerini vurguladı.
DURUR: "BU YIL GEÇEN YILIN ÜZERİNDE BİR ORDUSPOR VAR"
Orduspor Bayan Basketbol Takımı’nda herkesin üzerine düşen görevi yaptığını ifade eden Durur, "Teknik heyetimiz, oyuncularımız, başkanımız hep birlikte çok iyi bir ortam oluşturarak iyi mücadeleler verdik ve sonuçta hedefimize ulaştık. Gelecek yıl Avrupa’da oynayacak bir Orduspor var, ligi geçen yıldan daha iyi yerde bitiren bir Orduspor var. Ama genel olarak baktığımızda biz bu takımı Ağustos ayında kurduk iki kez bunu yaptık ama bu yıl Mayıs ayında planlama yapmamız gerekiyor ve takımımızı oluşturmamız gerekiyor. Geçen yıl diğer takımlar yaz antrenmanına başlarken biz takım kuruyorduk" diye konuştu.
"BAŞARININ TESADÜF OLMADIĞINI GÖSTERDİK"
Sezon başında Orduspor’u açık ara farkla düşecek nitelikte bir takım olarak görenlerin olduğunu aktaran Durur, "Bu takımı sezon başı açık ara farkla düşer diyorlardı. Biz de bunun bir tesadüf olmadığını herkese gösterdik. Biz tecrübeli bir ekibe sahibiz, takımımızı sadece basketbol içerisinde tuttuk, oyunun dışında yaşananları oyuncularımıza yansıtmadık ve başarılı olduk. AGÜ maçı da çok zor bir maç ama biz zor olanı daha da çok seviyoruz. İlk maç Kayseri’de ve biz iki maçı da kazanmak için çaba göstereceğiz. Hedeflerimizi de maç maç belirleyeceğiz. Orduspor taraftarı her zaman yanımızda oldu, onlara bu yılda Avrupa sevinci yaşatacak olmanın gururunu tüm takım olarak yaşıyoruz" şeklinde konuştu.