Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, daire müdürlerine seslenerek, “Vatandaşın işini kolaylaştırın. Maaşınızı hak edin” dedi.
İdarede birliğin sağlanması, işlerin gözden geçirilerek düzenlenmesi, kurumların ahenkli çalışması için gereken tedbirlerin alınmasını görüşmek ve kararlaştırmak amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu gereğince yapılan “İl İdare Şube Başkanları Toplantısı”, Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında yapıldı.
Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan “İl İdare Şube Başkanları Toplantısı”na, İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, Vali Yardımcıları Mehmet Erhan Türker, Ahmed Akın Varıcıer, Turgut Şubaşı, Niyazi Erten, Halil Karbuz, Fatih Görmüş, Engin Avcı, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur ve daire müdürleri katıldı.
Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu kurum müdürlerine bazı tavsiyelerde bulundu. Vali Balkanlıoğlu, “Devlet tarafından bize verilen imkanların, vatandaşımızın vergisiyle finanse edildiğinin bilincinde olarak, kanun bize ne görev veriyorsa fazlasıyla bunu vatandaşa hizmet olarak vermek zorundayız. Biz odamıza kendimizi kapatıp dostlarımızla akşama kadar sohbet eden kişiler olmamalıyız. Hem kendimiz bize verilen görevi layıkıyla yapmak zorundayız, hem bize emanet edilen kamu kaynağını yerinde ve zamanında kullanmak durumundayız, hem de çalışan personelimizi belli bir disiplin içerisinde çalıştırmak zorundayız. Herkesin ne iş yaptığını ve ne yapması gerektiğini iyice bir planlamamız gerekir. Değişik projelerle daha fazla nasıl hizmet üretebiliriz? Vatandaşın işini daha fazla nasıl kolaylaştırabiliriz? Bunun üzerinde durmamız gerekir” diye konuştu.
“KURUMUNUZA VE PERSONELE HAKİM OLUNUZ”
Kurum yöneticilerinin kurumlarına ve kurumlarında çalışan personele hakim olması gerektiğine dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, “Vatandaş gelip rahatlıkla bize derdini açabiliyor. Herkesin çalıştığı kurumda personelini gözden geçirmesi lazım. Benim personelim ne iş yapıyor? Maaşını hak edecek ne gibi hizmetlere imza atıyor? Personellere muhakkak bir görev vermek lazım. Herkesin bir hizmet üretmesi gerekir. Bundan dolayı sürekli ve düzenli kuruma ve personele hakim olmak durumundayız” şeklinde konuştu.
“KAMU GÖREVLİLERİ SEÇİMLERDE TARAFSIZ OLMALI”
Konuşmasının son bölümünde yaklaşan genel seçimlerde kamu görevlilerinin tarafsızlıklarını korumalarını isteyen Vali Balkanlıoğlu, “Türkiye’de son günlerde peş peşe seçimler yapıyor. Tabi kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar tarafsız olmak durumundadır. Herkesin gönlünde bir aslan yatar bizde sonuçta bu memleketin çıkarlarını düşünen, memleketini seven insanlarız. Seçimler yaklaştığında bir çok kamu görevlimiz sandık görevlisi olacak. Seçimde sandık görevlisi olarak görev alacak memurlarımızın izin almalarında sayısız fayda var” ifadelerini kullandı.