Kamil ATALAY/MANAVGAT (Antalya), () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya milletvekili adayı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bugün öyle bir noktaya geldik ki CHP Avrupa'nın, Amerika'nın, Türkiye'nin herkesin terör listesine koyduğu DHKP-C'yi masum bir aktivist olarak göstermeye çalışıyor" dedi.
Mevlüt Çavuşoğlu, Manavgat'ta eski belde, köy başkanları ve sandık görevlileriyle istişare toplantısında bir araya geldi. Burada konuşan Çavuşoğlu, dünyanın her yerinde insanların gönüllerine köprüler, yollar kurduklarını belirterek, "Bu Türkiye, kimileri için 100 yıldır beklenen, Almanya'da yaşayan kardeşlerimiz için 60 yıldır beklenen Türkiye'ydi" dedi.
'PKK'YA, HDP'YE VURUYORSUN, SES BAŞKA YERDEN ÇIKIYOR'
Türkiye'nin bugünlere gelmekte zorluklarla karşılaştığını, sadece devletin değil halkın da desteğiyle milletin iktidarını kurduklarını anlatan Çavuşoğlu, dik duruşlarından hiçbir zaman taviz vermediklerini vurguladı. Dışardan ve içerden herkesin hedefinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, MHP'nin de HDP'nin de cumhurbaşkanını hedef gösterdiğini öne sürdü. Çavuşoğlu, "Bunun tesadüf olması mümkün mü? Zaten PKK'ya, HDP'ye vuruyorsun, bazen ses başka yerden çıkıyor. Bugün öyle bir noktaya geldik ki CHP Avrupa'nın, Amerika'nın, Türkiye'nin herkesin terör listesine koyduğu DHKP-C'yi masum bir aktivist olarak göstermeye çalışıyor. O gün sayın cumhurbaşkanımız Meclis'te terörü eleştirirken, PKK ile birlikte şu anda hareket eden DHKP-C'nin de ismini verince, CHP kürsülerinden gürültüler geldi. Neden? Çünkü o çizgi içinde siyasetçiler var ve bunlardan memlekete bir hayır gelmez. Bunlar utanmasalar, yani bu çizgide olanlar, partiyi tamamen suçlamak mümkün değil, o PKK ve DHKP-C terör örgütlerinin içine bizzat katılıp, onlarla beraber terör eylemlerine gidecekler" diye konuştu.
Milletin emanetini hiçbir zaman yerde bırakmadıklarını belirten Çavuşoğlu, sözün de kararın da milletin verebilmesi için seçimlere gittiklerine dikkati çekti. Ak Parti'nin seçim beyannamesindeki vaatlerinden de bahseden Çavuşoğlu, toplantının ardından sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.

FOTOĞRAFLI