BODRUM'da 7'ncisi düzenlenen Uluslararası Bodrum Olta Balıkçılığı Turnuvası, son gün yarışlarının ardından düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. İki gün boyunca denizde balık avlamaya çalışan ekipler, zor anlar yaşadı. Yaklaşık 30 tekne, balık yakalayamadı.
Bodrum Marine Group ve Mercury Sport'un ana sponsorluğunda Milta Bodrum Marina'nın katkılarıyla düzenlenen 7'nci Uluslararası Bodrum Olta Balıkçılığı Turnuvası ikinci gün yarışları ile sona erdi. 6'sı yabancı 43 teknede toplam 215 yarışmacının Gökova'da olta ile balık yakalamaya çalıştığı turnuva sonunda 30'u aşkın tekne balık yakalayamadı. Aralarında işadamlarının da olduğu amatör balıkçıların katıldığı turnuvada Uluslararası Sportif Balıkçılık Federasyonu (IGFA) Sportif Balıkçılık Deniz Kuralları ve Bodrum Sportif Balıkçılık Turnuvası'na özgün kurallar uygulandı. Turnuvanın sonunda Milta Bodrum Marina'da düzenlenen törende, dereceye giren tekne ekiplerine ödülleri verildi.
7'nci Uluslararası Bodrum Olta Balıkçılığı Turnuvası'nda ödül töreni öncesinde sponsor firmalara teşekkür edilerek, plaket verildi.
BALIK FİGÜRLÜ ÖDÜLLER VERİLDİ
Genel toplamda Tayfun Meriç kaptanlığındaki Fındık teknesi ekibi iki günde 13 kilo 400 gramlık ve 12 kilo 900 gramlık iki Albakor balığı yakalayarak 131.5 puan toplayarak birinci oldu. Alexandros Sarasotis kaptanlığındaki Trygon teknesi ve ekibi 62 puan toplayarak ikinci, Erim Bener kaptanlığındaki Dory teknesi ve ekibi 58.5 puan toplayarak üçüncü oldu. İlk gün yarışlarında 14 kilo 680 gramlık Akya balığı yakalayan ve turnuvaya ilk kez katılan Alp Kırşan kaptanlığındaki Poca Pocu teknesi ve ekibi 'En büyük balık' ödülünü kazandı. Turnavanın en genç yarışmacısı ödülünü ise 17 yaşındaki Barış Akdolu kazandı. Kadın yarışmacı özel ödülü ise, turnuvada balık yakalamamalarına rağmen mücadeleyi bırakmayan Parthenia teknesi ekibinde yer alan Naz Işık'a verildi. Yakala ve Bırak özel ödülü ise, kılıç ve turna yakalayarak denize geri bırakan Bülent Ertekin kaptanlığındaki First Lady teknesi ve ekibi oldu. Balık turnuvalarının unutulmayan isimlerinden Şakir Tüfekçi Özel Ödülü, İsmail Sakioğlu kaptanlığındaki Bey teknesi ekibine, Osman Karademir Özel Ödülü ise Can Özer kaptanlığındaki Cano1 teknesi ekibine verildi. Jüri Özel Ödülleri ise, İstavrit, Reçete ve G-Fly teknesi ekiplerine verildi. Törende yarışmacılara balık figürlü ödüllerin yanı sıra, olta balıkçılığı avlanma malzemeleri hediye edildi. Yarışmacılar ödüllerini sponsor firmaların temsilcilerinin elinden aldı.
'YAKALA-SAL' SİSTEMİ
Yarışmanın merkez hakemi ve Uluslararası Olta Balıkçılığı Federasyonu Türkiye Temsilcisi Dr. Serdar Günseren ise turnuvada 'Yakala-sal' sisteminin çok güzel uygulandığını belirterek "Biz balığı tüketmek istemiyoruz. Uzun yıllar balıkçılık yapmak istiyoruz. O nedenle yakalanan balıkların bir kısmını sağlıklı bir şekilde yeniden bırakmaya özen gösteriyoruz. Her yıl artan bir katılımla turnuvamızı gerçekleştiriyoruz. Bu yıl yurtdışından da 6 ekip aramızda yer aldı" dedi.

FOTOĞRAF