KASTAMONU (AA) - Vefat eden Hanönü ilçesinin ilk öğretmenlerinden 91 yaşındaki Mehmet Özcan'ın cenazesi, toprağa verildi.

Özcan için Hanönü Halime Hatun Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine ailesi ve yakınları ile Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Demirkıran ile vatandaşlar katıldı.

Özcan'ın cenazesi, öğlen vakti kılınan cenaze namazının ardından Bozbük Mezarlığında toprağa verildi.            

İlçenin Yılanlı köyünde doğan Mehmet Özcan, zor şartlar altında eğitimini tamamlayarak öğretmen oldu. Kastamonu Köy Enstitüsü'nün ilk mezunlarından olan Özcan, uzun yıllar köyünde öğretmenlik yaptı.

Hanönü Şehit Faruk Karagöz Yatılı Bölge Okulu Müdürü Cemil Yalçın, müdür yardımcısı İlhami Ünal ve öğretmen arkadaşları, Mehmet Özcan'ı 2 gün önce hasta yatağında ziyaret etmişti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Demirkıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin yetiştirdiği ilk ve örnek öğretmenlerden Mehmet Özcan'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

Özcan'ın doğup büyüdüğü Yılanlı köyünde her aileden en az bir öğretmen yetişmesini sağladığını dile getiren Demirkıran, eğitime önem veren bir eğitim adamı olduğunu kaydetti.

Yalçın ise Mehmet Özcan'ın ilçede her konuda önderlik yaptığını, ilçenin ve belediyenin kuruluşunda emeği geçtiğini ifade etti.