Mustafa Akın, İstanbul-

Garanti Koza Arena'da 26 Temmuz Pazar gününde kadar sürecek olan TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ın basın toplantısı gerçekleştirildi.

Polat Otel'de düzenlenen toplantıya, TTF Başkanı Cengiz Durmuş, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Erginer'in yanı sıra dünyaca ünlü raket Venus Williams katıldı.

Dünyaca çapında 32 kadın tenisçinin raket sallayacağı TEB BNP Paribas İstanbul Cup'a 10 yıl önce İstanbul'a gelip turnuvanın ilk şampiyonu olan Williams, Jankovic, Cibulkova, Pennetta gibi güçlü rakipleriyle mücadele edecek. Turnuvanın gösteri maçı ise bugün saat 15.00'te Boğaziçi Köprüsü'nde İpek Soylu, Çağla Büyükakçay ve Venus Williams arasında yapılacak.

CENGİZ DURMUŞ: '' TEB BNP PARİBAS İSTANBUL CUP, ÖVGÜYÜ HAK EDEN BİR ORGANİZASYON''

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş, İlki 2005 yılında gerçekleştirilen organizasyon, WTA Turu'nda yer alan seçkin buluşmalardan biri olmayı sürdürecek elit isimlerin mücadelesine sahne oldu. Türkiye, üç yıl üst üste WTA Sezon Şampiyonası'na imza atarak dünyanın en önemli tenis merkezlerinden biri haline geldi. Bu bağlamda TEB BNP Paribas İstanbul Cup, ülkemizde tenisin gelişmesine katkı sağlaması adına övgüyü hak eden bir organizasyon olmayı başardı'' ifadelerini kullandı.

VENUS WİLLİAMS: ''10 YIL SONRA ANILARIMI CANLANDIRACAĞIM''

Dünyaca ünlü raket Venus Williams ise, 10 yıl sonra yeniden İstanbul'da olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Williams, ''İstanbul'u hiç unutmadım. 10 yıl önce yaşadığım heyecanı şu an tekrar yaşıyorum. Şimdi yine buradayım ve yine çok heyecanlıyım. Çok güzel bir turnuva olmasını temenni ediyorum. İpek ile birlikte köprüde olup anılarımı canlandıracağım''

''TURNUVADA YENİDEN ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUM''

Williams, 10 yıl sonra yeniden şampiyon olup olamayacağının sorulması üzerine, ''Açıkçası kendimde büyük bir baskı yapmak istemiyorum. Turnuvada yeniden şampiyon olmak istiyorum. Karşılaşacağım rakiplere de büyük saygı duyuyorum'' cevabını verdi.

''HER KAYBETTİĞİM MAÇTA BENİ DAHA DA MOTİVE EDİYOR''

Geçtiğimiz yıllara oranla performansının daha iyi olduğu ve bu motivasyonu nasıl sağladığını açıklayan ünlü raket, ''Açıkçası her bir galibiyet beni motive ediyor. Dürüst olmak gerekirse, her kaybettiğim maçta beni daha da motive ediyor. Motivasyon açısından da zorluk çekmiyorum'' dedi.

Bir numara olmanın gerçekten zor olduğunu ve bulunduğu sırayı korumanın daha da zor olduğunu ifade eden Williams, ''Evet bir numara olmak gerçekten zor ama orada kalmak daha da zor. Her zaman tutarlı bir performans sergilemeniz gerekiyor. Gençlere çok çalışmaları konusunda tavsiye etmem gerekiyor. İstanbul be

nim en sevdiğim şehirlerden biri. Burada olmak keyifli'' şeklinde konuştu.

Williams, Türk raketlerden İpek Soylu'nun Grand Slam kazanmak nasıl bir duygu? sorusuna ise, ''Öncelikle müthiş bir duygu. Belki 20 yıla yakın çabaların sonucunda elde edilmiş bir galibiyet'' şeklinde cevap verdi.