DEPOYA SAKLANDIK
Saldırıdan kurtulanlardan Mine İyidinç, yaşadıklarını “Havalimanın içinde insanların üzerine ateş açıldı. İnsanlar çığlık atmaya başladı, her yanda koşuşturanlar vardı. 2 ayrı patlama oldu. İlk patlama olduğunda bir anda etrafımız tarandı. Bomba patlattıklarında depoya girip saklandık” dedi.
CANLI BOMBAYI GÖRDÜM
Görgü tanıklarından Veysel Alay, canlı bombayı gördüğünü belirterek şunları söyledi: “2 patlama sesi duyduk. Panik oldu. İnsanlar sağa sola kaçıştı. Çok kalabalıktı. X-ray cihazını geçtikten sonra içeride, gümrükten çıkışta oldu. Gümrük kapısına doğru yanaştığım zaman biri koşarak geldi, yeleğini açtı. Aramda 5-6 metre vardı. O ara şarapnel parçası bacağımı sıyırdı geçti.”
POLİS ‘YERE YATIN’ DİYE BAĞIRDI
İsmini vermeyen bir görgü tanığı, “Kız arkadaşımı havalimanından almaya geldim. Büyük bir patlama oldu. Polis bir anda üzerime atlayıp ‘Yatın yere’ diye bağırdı. Ardından da çıkışa doğru kaçtık” dedi.
KİM GELİYORSA ATEŞ ETTİ
Güney Afrikalı Paul Ross (77) isimli bir turist, saldırı anını şöyle anlattı: “Bir anda terminalde ortalığa ateş açtı. Dış Hatlar’a gelmiştik. Önüne kim geliyorsa ona ateş ediyordu. Baştan aşağı siyah giymişti. Yüzünde maske yoktu. Ondan yalnızca 50 metre uzaklıktaydım. Onun önünde kaldık. 2 patlama art arda oldu. O sırada ateşi kesti. Sonra döndü ve bize doğru yaklaştı. Silahını ceketinin içinde saklıyordu. Birisi onu durdurmaya çalışacak mı diye bakındı, yürüyen merdivenleri kullandı. Sonra daha fazla ateş sesi duyduk ve bir patlama daha oldu.”
ARKADAŞLARIM SÜRÜKLENİYORDU
THY yer hostesi olarak çalışan Buket Karademir, “X-ray cihazının dışındaydık ama olay içeride oldu. Kontrolü geçtikten sonra patlama yaşandı. Öncesinde çatışma otoparkta çıktı. Arkadaşlarımın hepsinin yerde sürüklendiğini gördüm” dedi.
ORTALIK TOZ DUMAN OLDU
Galatasaray’ın eski yöneticisi Abdurrahim Albayrak da şunları dedi: “Cenazemiz var. Cenaze için Rize’ye gitmek üzere havalimanındaydık. Bir anda ortalık toz bulutu oldu. Ailem yanımdaydı ne yapacağımı şaşırdım.”
4 ARKADAŞIMI KAYBETTİM
Görgü tanığı Hüseyin Tombul, dehşet anlarını anlattı: “Patlama A Kapısı’nda oldu. Garaja sığındık. B Kapısı’nda ikinci patlama oldu. 4 arkadaşım hayatını kaybetti.”


kaynak:internethaber