Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Bitki Üretim Daire Başkanı Bayram Maviş, TİGEM’in ilk kez tescil edilmiş yerli ve milli kenevir tohumu satacağını açıkladı. Maviş, "Vezir-55 kenevir tohumunun üretim hakkını aldık, bu yıl ilk kez sertifikalı kenevir tohumu satacağız" dedi. 

"İZİNLE SERBEST HALE GETİRİLDİ"

Kenevir birçok alanda kullanılan verimli bir ürün olarak dikkati çekiyor. Ekimi, uyuşturucu ham maddesi olması dolayısıyla kötü niyetli kişilerlerce istismar edilmemesi için kontrol altına alınan ve 2016’dan bu yana denetimli olarak yetişen kenevir bitkisi için açıklama geldi. TİGEM Bitki Üretim Daire Başkanı Bayram Maviş, TİGEM’in ilk kez tescil edilmiş yerli ve milli kenevir tohumu satacağını açıkladı. Başta tıp olmak üzere birçok sahada geniş kullanım alanı olan kenevir üretimi artan ürünler arasında yer alıyor. 90’lı yıllarda uluslararası anlaşmalar gereği yasak olan kenevir yetiştiriciliği 2016'da Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğle İzmir, Uşak, Kütahya, Burdur, Antalya, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Çorum, Amasya, Ordu, Tokat, Yozgat, Kayseri, Malatya ve Rize'de izinle serbest hale getirildi.

"YERLİ VE MİLLİ TOHUM SATILACAK"

Stratejik bir ürün olan kenevir üretiminde öne çıkan Samsun’dan çok önemli bir açıklama geldi. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Bitki Üretim Daire Başkanı Bayram Maviş, "Vezir-55 kenevir tohumunun üretim hakkını aldık, bu yıl ilk kez sertifikalı kenevir tohumu satacağız. Samsun'un Havza ve Vezirköprü ilçelerindeki bazı şirketler, Vezir-55 mahsulüyle kenevir sanayisi için girişimde bulundu" ifadelerini kullandı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.