Ardahan Valisi Ahmet Deniz, 51’nci Kütüphane Haftası dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.
Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen programda konuşan Vali Deniz, “Bilgiye ulaşmanın en önemli kaynağı kitaptır. Kendi tarihimize baktığımız zaman, en güçlü olduğumuz dönemler, bilgiye, bilime, kitaba ve kütüphaneye önem verdiğimiz dönemlerdi. Çocuklarımızın erken yaşta okuma alışkanlığı kazanmaları gerekiyor. Bu çok ama çok önemlidir. Biz ülke olarak daha ileriye gideceksek, daha fazla gelişeceksek, ısrarla kitap okumalıyız. Biz, bu hafta itibariyle bir kampanya başlatacağız ve çok kitap okuyan çocuklarımıza özel ödüller vereceğiz. Okuyan bir Ardahan, okuyan bir gençlik isteğimizi gerçekleştireceğiz” dedi.
Program da, Kütüphane haftası dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Dereceye giren şiir ve kompozisyonlar okunduğu program sonunda Halk Kütüphanesinde açılan kitap sergisi gezildi.
Vali Deniz, mevcut kütüphanenin yetersiz olması nedeniyle, hemen yanında ki tarihi binanın kütüphane olarak planlandığını ve kısa bir süre içerisinde Ardahan’ın daha geniş ve daha planlı bir kütüphaneye kavuşacağını belirtti.