SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, "Seçim beyannamesini gençlere ithaf etmekle gençlere yer verilmez. Gençlere siyasette, sosyal alanda ve günlük yaşam içerisinde değer vererek bunu gerçekleştirirsiniz" dedi.

Bakan Kılıç, İlkadım ilçesindeki gençlik merkezinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 7 milyon liraya mal olacak merkezin temelini attıklarını söyledi.

Bu tür yatırımların yapılmasındaki en önemli unsurun, 2002'den bu yana Türkiye'de istikrarın ve büyümenin delaleti AK Parti iktidarlarının varlığı olduğunu dile getiren Kılıç, birliktelik ve beraberliğin Türkiye'yi geleceğe taşıyacağını ifade etti.

Temeli atılan gençlik merkezinin farklı olacağına işaret eden Kılıç, şöyle devam etti:

"Samsun'a, İlkadım'a farklı bir katkı sağlayacak. Açıkça söylemek gerekirse biraz pozitif ayrımcılık yaptık. Tabii Samsun milletvekili olmamızdan, Samsun'un evladı olmamızdan dolayı bu pozitif ayrımcılığa da herkesin hoşgörü ile bakacağına inanıyorum. Gençlik merkezinde bireysel sporlarda antrenman yapılmasını sağlayacak 6 antrenman salonu olacak. Aynı zamanda birçok farklı aktivitelerin yapılmasına imkan sağlayacak. Osmanlıca'dan tutun da sanat, lisan konusunda gençlerimizin kendisini geliştirebileceği, değerlerini, tarihlerini, medeniyetlerini öğrenebilecekleri bir tesis olacak."

Bakan Kılıç, AK Parti'nin seçim beyannamesini açıkladığını hatırlatarak, 1 Kasım'da yapılacak seçimlere çok az bir süre kaldığını kaydetti.

Bütün partilerin seçim beyannamelerini açıkladığını anımsatan Kılıç, "Diğer partilerin gençlere bir takım vaatleri oldu. Sayın Bahçeli, bundan birkaç sene önce Mecliste bir MHP Genel Başkan Yardımcısının sağına ve soluna iki genci alıp onlarla basın toplantısı yaptığını hatırlıyorsunuz. Seçim beyannamesini gençlere ithaf etmekle gençlere yer verilmez. Gençlere siyasette, sosyal alanda ve günlük yaşam içerisinde değer vererek bunu gerçekleştirirsiniz" diye konuştu.

- Gençlere faizsiz kredi

AK Parti'nin seçim beyannamesinde gençlere yönelik vaatlerini aktaran Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Örneğin iş kuracak gençlere 3 yıl gelir vergisi muafiyetini getiriyoruz. Bu gençlerimize kendi iş alanlarını kurmaları ve iş dünyası girmeleri için ciddi bir katkı sağlayacaktır. İlk kez işe giren gencimizin bir yıllık maaşının devlet tarafından ödenmesi konusunda çalışmaları başlattık. Meslek lisesi ve üniversite öğrencilerinin staj yapmalarını özendirici tedbirler alındı. Aynı zamanda kendi işini kurmak isteyen gençlerimize 100 bin liraya kadar faizsiz kredi vereceğiz. Kredi garanti fonu aracılığı ile yüzde 85 tasarruf imkanı sağlayacağız. Bunlar, gençlerimize kendi işlerini kurmaları ve iş dünyasına katılımları için ciddi katkı sağlayacaktır."

- Yılbaşına kadar öğrenci yurtlarının kapasitesi 470 bine ulaşacak

Kredi Yurtlar Kurumunun son 2 yıl içerisinde imkanlarını yüzde 75 artırdıklarını bildiren Kılıç, göreve geldiklerinde 280 bin olan kapasitenin bugün 430 bin civarında bulunduğunu, yılbaşına kadar da 470 bin civarına geleceğini söyledi. Gelecek yıl 600 bini hedeflemelerinin AK Parti iktidarlarının farkını ortaya koyduğunu vurgulayan Kılıç, "Cumhurbaşkanımızın gençlere verdiği önemin ne kadar büyük olduğunu hepimiz biliyoruz.  Bu anlamda Başbakanımız Davutoğlu'nun da bir eğitim görevlisi olarak, bir eğitmen olarak yetişmiş olması ve bu görevi ifa etmiş olmasından dolayı ayrıca gençlerimize verdiği önem ortada" dedi.

Bakan Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

"AK Parti dönemlerinde temeller atılıp o temeller çürümeye terk edilmiyor. AK Parti iktidarlarında temeller atılıyor. Açılışlar taahhüt edilen tarihlerde yapılıyor. Bu, Sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı döneminden beri ortaya koymuş olduğu bir ilkedir. Yapılan tüm tesisler devlet imkanları ile yapılmış, milletin hizmetinde olacak tesislerdir. Her an kullanılacaklar, bunun takipçisiyiz. Bu görevi ifa etmeyen, bu tesislerin kullanımının önünde en ufak şekilde yeterince çaba sarf etmeyen bürokratlarımız hakkında olumlu düşünmemiz mümkün değil. Bunu açık olarak söylüyorum. Gençlerimiz, sporcularımız, çocuklarımız için inşa edilmiş tesislerin her an her şekilde kullanıma hazır ve kullanımda olması gerekiyor. Burada Türkiye'nin en büyük gençlik merkezinin temelini atacağız. Bazıları 'bu gençlik merkezlerinde ne iş yapılıyor' diye soruyor. Zahmet edip gençlik merkezlerine gidip bakarlarsa orada ne iş yapıldığını görürler ve cevabını alırlar."

Konuşmanın ardından Bakan Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş ve Ahmet Demircan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile İlkadım Belediye Başkanı Edoğan Tok, birlikte butona basarak tesisin temelini attı.