Şahinbey Belediyesi Kürşat Tüzmen Sosyal Tesisinde Bayan Kuaförlüğü eğitimi gören 38 kursiyere yönelik, “Evde ve İşyerinde Hijyen” konulu seminer düzenlendi.
Şahinbey Halk Eğitim Merkezi’nde görevli Biyolog Aysun Bozkurt tarafından gerçekleştirilen seminerle, Kürşat Tüzmen Sosyal Tesisinde kuaförlük eğitimi alan kursiyerlere hijyen şartları anlatıldı.
MİKROPLAR EN ÇOK ELLE BULAŞIYOR
Mikropların bulaşmasının basit uygulamalarla ortadan kalacağını belirten Bozkurt, “Bu seminerleri sadece kuaförlük mesleğindeki kişilere vermiyoruz. Gıda sektöründe uğraşan bütün kesimlere veriyoruz. İnsan sağlığı için hastalıkların bulaşmasını engellemek için yapılan uygulamalardan bahsediyoruz. Mikroplar daha çok ellerimizden bulaşıyor, örneğin gıdayla uğraşan birisinin bonesiz ve eldivensiz olarak gıda malzemelerine dokunmasının hijyenik olmadığını dile getiriyoruz. Hem özel hayatlarında, hem iş hayatlarında toplumun her kesiminde bu kurullara uyulması gerekmektedir” diye konuştu.
Kullanılan aletlerin nasıl sterile edileceğini ve kişisel temizlik anlamında neler yapılması gerektiğini öğrenen kursiyerler ise seminerlerin meslek hayatlarında büyük önem taşıdığını ifade ettiler. Şahinbey Belediyesi bünyesindeki sosyal tesislerde meslek sahibi olmak için eğitim gördüklerini, söyleyen kursiyerler düzenlenen seminerlerden ve aldıkları eğitimlerden memnun olduklarını dile getirerek, verdiği destek için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ettiler.