Onur ATIŞ / İZMİR, ()- PINAR Karşıyaka'nın Turkish Airlines Euroleague C Grubu'nda Barcelona Lassa'yı 71-62 yendiği karşılaşmada Göztepe Başkanı Mehmet Sepil'in müsabakayı izleyerek yeşil kırmızılı ekibe destek vermesi, geceye damgasını vuran hareket oldu.
Ezeli rekabete yeni bir boyut getiren Mehmet Sepil, Karşıyaka Arena'da maç izleyen ilk Göztepe başkanı unvanını kazanırken bu davranışıyla da tüm Türkiye'ye fair play dersi verdi. Takdir toplayan Mehmet Sepil'in bu jesti hem Karşıyaka hem de Göztepe cephesinde büyük yankı bulurken, sarı kırmızılı taraftarlar başkanlarıyla gurur duyduklarını belirterek, "Böyle klas bir hareket ancak Mehmet Sepil'e yakışırdı" görüşünde birleşti.
Karşıyakalı sporseverler ise Sepil'i aralarında görmekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Göztepe Başkanı Mehmet Sepil tüm samimiyetiyle yanımızda yer aldı. Yakın zamanda bizim başkanımızın da Göztepe Kulübü'ne ziyarette bulunmasını temmeni ederiz" dedi. 

Mehmet Sepil'in müsabakayı izlemesi, futboldaki rekabete de olumlu yansıdı. PTT 1'inci Ligi'nde 11'inci haftada oynanacak Karşıyaka-Göztepe derbisi öncesi iki takım taraftarları centilmenlik rüzgarları estirdi. Taraftarlar, sosyal medyada 8 Kasım'da Atatürk Stadı'nda oynanacak maçta tribünlerin yarı yarıya olmasını talep etti. Her fırsatta Karşıyaka ile dostluğun önemine değinen Mehmet Sepil, "İki takımın yöneticileri, ezeli rekabette centilmenliğin ön plana çıkması için küçük de olsa adımlar atıyor. Türkiye'nin ve İzmir'in birlik beraberliğe ihtiyacı var. Herkes gönül rahatlığı ile statlara, salonlara girebilmeli. İki taraftarın birlikte maç izlemesi benim en büyük hayalim. Rekabetimiz İzmir'in lehine olacak. Göztepe ve Karşıyaka Süper Lig'de derbi oynayacak" açıklamasını yaptı.
Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya da twitter hesabından, "Tebrikler Karşıyaka. Harika galibiyet. Adeta nerede kalmıştık dediler. Bu kadar yeni kadro bunu başarıyorsa tebriklerin en büyüğü Ufuk Sarıca'ya" mesajını yayınladı.
ERTEN: "GÖZTEPE'Yİ ZİYARET EDECEĞİZ"
Karşıyaka Başkanı Ali Erten, Pınar Karşıyaka maçını izlemeye gelen Göztepe Başkanı Mehmet Sepil'i tebrik ettiklerini belirterek, "Biz de Karşıyaka olarak Göztepe camiasını mutlaka ziyaret edeceğiz" dedi. İki kulüp arasında dostluk köprülerinin hiçbir zaman yıkılmayacağını ifade eden Erten, şunları söyledi:
"Lig şampiyonu olduğumuzda Başkan Sepil bizi tebrik edenlerin en başında geldi. Her zaman bizlere güzel dileklerini iletti. Geçen hafta Anadolu Efes ile oynadığımız Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı öncesi de beni arayarak başarı diledi. Bu jestine karşı ben de başkanı Barcelona Lassa maçına davet ettim. Bizi kırmayarak salona geldi, hepimizi onurlandırdı, galibiyetimizi alkışladı. Biz de başkanı centilmenliğinden dolayı alkışlıyoruz. Böyle pozitif yaklaşımlarla sporumuzu en üst seviyeye çekeceğiz. Taraftarımız da Mehmet Sepil'e en iyi misafirperverliği ile yaklaştı. Ülkemizin bulunduğu zor durumda bu ortam barış ve kardeşlik misyonumuza çok uygun oldu."
İLK ADIMI ALTINBAŞ ATTI
Karşıyaka-Göztepe rekabetinde yakın zamandaki ilk dostluk adımını eski Göztepe Başkanı Hüseyin Altınbaş attı. Kardeşi İmam Altınbaş'tan başkanlığı devralan Hüseyin Altınbaş, 23 Temmuz 2013'te Karşıyaka Kulüp Binası'na gelerek dönemin Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz'i ziyaret etti. Kulübe resmi olarak ilk ziyareti gerçekleştiren Göztepe başkanı olan Hüseyin Altınbaş, Mehmet Sepil'in Pınar Karşıyaka-Barcelona Lassa maçını izlemesinin mutluluk verici olduğunu söyledi. Altınbaş, "Bizler öncelikle ebedi dostuz, kardeşiz. Hem Göztepe hem Karşıyaka Türk sporu için lokomotif kulüplerdir. Mehmet Başkanı ve Ali Erten'i kutluyorum. Bu dostuluğun devam edeceğinden hiç şüphem yok" diye konuştu.  ALTAY, BUCASPOR VE ALTAY'DAN KUTLAMA
Göztepe Başkanı Mehmet Sepil'in Pınar Karşıyaka-Barcelona Lassa Euroleague karşılaşmasını izlemek için Karşıyaka Arena'ya gitmesi, diğer İzmir kulüplerini de harekete geçirdi. Bucaspor Başkanı Çetin Kayışlı, Pınar Karşıyaka'yı desteklemek için ilk Euroleague maçına gideceğini söyledi. Yaşanan kavgalarla İzmir sporunun her zaman zarar gördüğünü dile getiren Kayışlı, "Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ve Karşıyaka Başkanı Ali Erten'i kutluyorum. Bucaspor olarak da Pınar Karşıyaka'yı tebrik ediyoruz. Mutlaka ben de Karşıyaka'yı desteklemek için salonda olacağım" dedi.
Altay Başkanı Cihangir Marmara ise Karşıyaka ve Göztepe başkanın aynı karede yer almasının umut verici olduğunu dile getirdi. Altay olarak Pınar Karşıyaka ile gurur duyduklarını ifade eden Başkan Marmara, "Ülkemizin beraberliğe çok ihtiyacı var. Ben Pınar Karşıyaka'nın yurt dışında oynayacağı maçlara da gideceğim" dedi.
Altınordu da yayınladığı mesajla, "Barcelona'da halk, büyük zaferlerin ardından takımı tebrik etmez, aksine kendilerini onurlandırdıkları için teşekkür edermiş. Pınar Karşıyaka, arkasında böylesine önemli bir güce sahip olan Barcelona'yı yendi. O zaman biz İzmirlilere de düşen Pınar Karşıyaka'yı tebrik etmek değil, İzmir halkını onurlandırdığı için teşekkür etmektir. Teşekkürler Pınar Karşıyaka" ifadelerini kullandı.