KASTAMONU (AA) - Devrekani Kaymakamlığı ile Devrekani Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından "Patates ve Tarla Günü Etkinliği" düzenlendi.

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Kadirbey Mahallesi'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, patates üretiminde çok ciddi noktalara gelindiğini söyledi. 

Kurumlardan destek alabilmek için kooperatif veya bir birlik çatısı altında bir araya gelinmesi gerektiğini ifade eden Günaydın, "Taşköprü ilçemizde sarımsak üretiminde önemli bir noktaya geldik. Devrekani'yi patates üretiminde Niğde'yle mukayese ettiğimiz zaman elbette Niğde'de yılların deneyimi var. Biz Devrekani olarak bayağı gerilerdeyiz ancak bunu kısa sürede kapatacağımızı düşünüyorum. Kulaksız Barajı'ndaki sulama kanallarının devreye girmesiyle patates üretimine yönelecek üretici sayımızda da önemli artışlar olacağını tahmin ediyorum."

Üretici Zeynel Cabbaroğlu da Dervrekani patatesini daha bir şekilde dış piyasaya tanıtmak için elllerinden gelen çabayı sarf ettiklerini dile getirdi. 

Devrekani patatesinin lezzetiyle ve kalitesiyle diğer patateslerden daha güzel olduğunu aktaran Cabbaroğlu, tek sıkıntının Devrekani patatesini dış piyasanın bilmemesi olduğunu kaydetti. 

Etkinliğe, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Devrekani Belediye Başkanı Mümtaz Aliustaoğlu, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.