Ömür AVCI/TRABZON,()– TRABZONSPOR’un bu sabah yaptığı antrenmanda Mehmet Ekici fırtınası esti. Golleriyle dikkat çeken Mehmet Ekici’nin oldukça moralli olduğu gözüktü.
SADECE 3 MAÇTA OYNADI
Geçen sezonun ikinci yarısında attığı goller ve ortaya koyduğu futbolla adeta takımı sırtlayan Mehmet Ekici, bu sezona şanssız bir başlangıç yaptı. Sakatlığı nedeniyle ligin ilk haftalarında forma giyemeyen Mehmet Ekici, Akhisar Belediyespor, Kayserispor ve Osmanlıspor maçları olmak üzere sadece 3 karşılaşmada görev yapabildi.
Osmanlıspor müsabakasından sonra tartıştığı Erkan Zengin’den yumruk yiyen Mehmet Ekici, büyük moral bozukluğu yaşadı, bir ara takımdan ayrılmayı düşündü. İstanbul’da Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile görüştükten sonra Trabzon’a dönerek çalışmalara başlayan Mehmet Ekici’nin bugünkü antrenmandaki formu teknik heyeti sevindirdi.
ESKİ GÜNLERE DÖNÜŞ
Özellikle mini çift kalede attığı gollerle yeniden eski günlerine döndüğü ve moral bozukluğunu üzerinden attığının işaretlerini veren Mehmet Ekici’nin, hafta sonundaki Medipol Başakşehirspor maçında ilk 11’de forma giymesinin beklendiği bildirildi. 4 maçtır takımdan ayrı olan Mehmet Ekici, antrenman bitiminde de arkadaşları soyunma odasına gitmesine rağmen sahada kalarak yaklaşık yarım saat frikik çalıştı.
ONUR’A ÖZEL İLGİ
Teknik direktör Şota Arveladze, Trabzonspor’dun morali bozuk olan bir başka oyuncusu kaptan Onur’a bu sabahki antrenmanda özel ilgi gösterdi. Antrenman öncesinde sahada uzun süre Onur’la konuşup şakalaşan Gürcü teknik adam, antrenman sırasında da bu tavrını devam ettirdi. Sakatlığının geçmesinin ardından Gaziantepspor maçına yedek başlayan kaleci Onur’un da bu hafta sonu ilk 11’de forma giyebileceği belirtildi.
3 EKSİKLİ ANTRENMAN
Trabzonspor’un sabah antrenmanına sakatlıkları nedeniyle salonda çalışan Constant, Marin ve Mbia dışındaki bütün futbolcular katıldı. Antrenman öncesinde saha ortasında futbolcularıyla bir toplantı yapan Şota Arveladze, "Bugüne kadar oynadığımız maçlarda rakipleri çok fazla takip etmedik ve kovalamadık. Bugün bu eksiklik üzerinde çalışacağız. Topu kaybeden kapmak için peşinde koşacak" dedi.
"ŞAMPİYON TRABZONSPOR"
Futbolcularını 3’er kişilik 6 takıma bölen Gürcü teknik adam, çift kale maçlar yaptırdı. Oldukça çekişmeli geçen maçlarda Mehmet Ekici, Musa Nizam ve Alper Uludağ attıkları gollerle dikkat çekerken mini turnuvada hiçbir takım yeterli galibiyet sayısına ulaşamadı. Bunun üzerine şampiyonu belirlemek için penaltı atışı yaptıran Şota Arveladze, yine eşitlik olunca, "Şampiyon kim hocam?" diye soran oyuncularına, "Şampiyon Trabzonspor" diyerek antrenmanı tamamladı.
ŞAKALAŞTILAR, GÜREŞTİLER
Trabzonspor'da futbolcuların antrenmandaki neşeli halleri dikkat çekti. Birbirleriyle şakalaşan ve güreşen bordo mavili oyuncular, turnuvayı kazanamayan ancak takımıyla galibiyet pozu veren Musa Nizam’a da takıldılar.

FOTOĞRAF