CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, sanayi sitesi esnafını ziyaret ederek, sanayi esnafının sorunlarını bildiklerini ve çözümüne de hazır olduklarını söyledi.
Seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden ve gittiği her yerde vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, kendisine gösterilen ilginin Allah’ın izniyle 8 Haziran’dan sonra herkesin göreceğini kaydetti.
Sanayi çalışanlarının istek ve taleplerini dinleyen Prof. Dr. Caner Yenidünya, “Vatandaşlarımızın sorunlarına çare olmak için aday olduk. Kastamonu’nun ulaşım, eğitim, sağlık ve ekonomik sorunlarına çare olmak için aday olduk. Sanayi esnafını bu gün tek tek gezmeye çalıştık. Tek tek ziyaretlerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımızın, işçimizin, çiftçimizin ve emeklimizin yaşadığı ekonomik sıkıntılara çözüm olacağız. Esnafımıza, ödediği yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız. Düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi kendi dükkanının sahibi olmasını sağlayacağız. Adil rekabet ortamı sağlayarak esnafı koruyacak düzenlemeleri hayata geçireceğiz. Esnafımız, dükkanlarında oturuyor ve sıkıntılı. Sigorta bedellerinin yüksek olduğunu ve kiraların yüksek olduğunu söylediler. Memleketimizde ciddi anlamda ekonomik sıkıntı her alanda var. Bunu bu gün sanayide belirgin bir şekilde gördük. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak esnafımızı yalnız bırakmayacağız” dedi.
Yenidünya’ya ziyaretleri sırasında bazı esnaflar, “Sizin adınıza çok sevindik. Allah’ın izniyle elimizden geldiğince desteklerimizi vereceğiz” şeklinde sevgi gösterisinde bulundu.