Olay, Yüreğir ilçesi Ali Hocalı Mahallesi’ndeki eşek çiftliğinde bulunan derme çatma tek odalı harabe evde meydana geldi. Akli dengesi yerinde olmadığı öğrenilen Sevgi Bulgu, dün akşam saat 21.00 sıralarında çiftlik sahibi Vedat Uçar tarafından kapısı bile bulunmayan, harabe evde donmak üzereyken bulundu.



Sevgi Bulgu için daha önce birçok yere başvuru yapmasına karşın herhangi bir dönüş alamayan Uçar, polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri, ısınması için Sevgi Bulgu’yu araçlarına alarak sağlık ekiplerine bilgi verdi.
Sağlık ekibi gelene kadar polis aracında ısınan Bulgu, daha sonra ambulansa alındı. Hava sıcaklığının -3 dereceye düşmesi nedeniyle donma tehlikesi yaşayan Bulgu, yapılan ilk müdahalenin ardından Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.



“KİMSE SAHİP ÇIKMIYOR BU KADINA”
Çiftlik sahibi Vedat Uçar, Sevgi Bulgu’nun akli dengesi yerinde olmadığı için soba bile yakamadığını belirterek, “Bu kadın buradaki kulübede yaşıyor. Akli dengesi bozuk. İki kardeşi var, buraya bazen geliyorlar. Ben insanlık için su ve ekmek veriyorum. Ama başka ne yapabilirim. Bugün donma tehlikesi geçirdi. Ben de 155’i aradım. Kimse sahip çıkmıyor bu kadına. Ölürse ne olacak” dedi.
Vedat Uçar, Bulgu için daha önce bir çok yere başvuruda bulunduğunu, ancak bir sonuç alamadığını belirtti.

Kaynak: Akşam