Koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması ve hükümetin bir türlü kurulamaması piyasaları hareketlendirirken bu tablodan en çok etkilenenler ise kuyumcular oldu.
Doların tarihi yükselişine karşılık altın fiyatlarının da giderek yükselmesinin en önemli sebebi kuyumcu esnafına göre hükümetin kurulamaması.
Piyasalardaki belirsizlikten yakınan kuyumcu esnafları bir an önce hükümetin kurulmasını ve yatırımcıların önünün açılmasını umut ederken Malatya kuyumcular çarşısı esnaflarından Tekin Alptekin’de aynı dertten muzdarip.
Altın fiyatlarında kısa sürede ciddi oranda artış olduğunu ifade eden Alptekin, “Altına bir günde 3 TL zam geldi, dolarda ise yüzde 10 civarında bir artış oldu. Koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasından dolayı altına böyle bir zam geldi, dövize de aynı şekilde zam geldi. Piyasada bir belirsizlik var şu anda piyasada paranın dönmediği, ticaretin çok kısıtlı bir şeklide yapıldığı bir zamandayız. İnşallah bir an önce hükümet kurulur ve bütün esnaflar rahat bir nefes alır. Çünkü şu an da esnaf ve yatırımcılar açısından büyük bir tedirginlik var, yatırımcılar çekindikleri için altın ve döviz almıyorlar hükümetin kurulmasını bekliyorlar hepimizin umudu hükümetin kurulmasından yana inşallah hükümet bir ana önce kurulur ve bizlerde sağlıklı bir şeklide ticaretimize bakarız” ifadelerini kullandı.
Bu dönemde yatırım yapmak isteyenlere de tavsiyelerde bulunan Alptekin “Döviz şu anda çok yüksek daha da yükseleceğini tahmin ediyoruz ama altın dövize göre şu anda daha iyi bir yatırım aracı olabilir. Yani altını olanlar altından çıkmamalı, dövizi olanlarında şu an ki fiyata göre kar marjları yüksekse dövizden çıkmalarını tavsiye ederim” şeklinde konuştu.