Anadolu’yu Mayalayanlar programında Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’yi anlatan torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu, “Her alimin kendine göre bir ibadet anlayışı vardır. Efendi hazretleri çok namaz kılardı” dedi.
Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen Ramazan Etkinlikleri tüm coşkusuyla devam ediyor. Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen Anadolu’yu Mayalayanlar programları kapsamında ilk olarak Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi anıldı. Programa AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Mahmut Ustaosmanoğlu’nun oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu, İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı Başkanı Celâl Erzincanlıoğlu, Esenler Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Taşçı, Faruk Aydın, Ömer Çetinkaya, Esenler Belediyesi Genel Koordinatörü Mehmet Çelik, Belediye Başkan Danışmanı Abdullah Aksu ve binlerce vatandaş katıldı.
"HOCA MAHMUT EFENDİ MANEVİ ÖNDERİMİZ"
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle devam etti. Programda bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, Endülüs Devleti’nin yaklaşık 800 sene Müslümanların idaresinde kaldığına dikkat çekerek, “Bugün Endülüs’te birkaç tane tarihi cami var ve onlarda cami olarak kullanılmıyor. Balkanlar yaklaşık 400 sene Osmanlı’nın idaresinde kalmış. Yani Endülüs’ün yarısı kadar. Bugün Balkanlar’a gittiğinizde köy köy, kasaba kasaba Balkanlar’daki bütün beldelerin İslam beldesi olduğunu görürsünüz. Çünkü Osmanlı sadece oraya kılıç gücüyle gitmedi. Manevi önderlerle, Sarı Saltuk’un torunlarıyla gitti. İşte Hoca Mahmut Efendi Hazretleri de böyle bir önderimiz. Allah ona uzun ömürler nasip etsin. Talebelerine ve bizlere onun gibi Kur’an-a hizmet etme yolunda bir ömür nasip etsin” diye konuştu.
"AİLE HAYATI VE TAVRI VARDI"
Programda Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’yi torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu anlattı. “Resûlullah’ta sizin için güzel örnek vardır" ayetini hatırlatan Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu, “Demek ki Peygamber Efendimizin hayatında insanların sosyal hayatında tanzim edecek bir örnek hayat var. Bu örnek hayatı kendi hayatında tabiri caizse bir sünger gibi içen ve hayatını buna göre oluşturan büyüklerin de aynı şekilde örnek hayatları vardır. İşte bu azizlerden bir tanesi de Mahmut Hocaefendi’dir (KS). Efendi hazretleri nereden bakılsa nereden konuşulsa azdır. Numune olarak bakıldığında birçok hocadan farklı özelliklere sahiptir. Efendi Hazretleri’nin aile hayatı ve toplum içinde ortaya koyduğu bir tavrı vardır” dedi.
"EFENDİ HAZRETLERİ ÇOK NAMAZ KILARDI"
Dedesini evde çoğu zaman görmediğini söyleyen Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu, “Dedemiz ya camidedir, ya Anadolu’nun bir köşesinde ya da Türkiye dışında. Çok geç saatlerde eve gelirdi. Eve geldiğinde de muhakkak torunlarına vereceği en az üç çeşit çikolatası vardı. Asla aksatmazdı. Gece saat üçte evden çıkardı. Sabaha kadar namaz kılardı. Her alimin kendine göre bir ibadet anlayışı vardır. Efendi hazretleri çok namaz kılardı” şeklinde konuştu.