Bedir ALTUNOK/KARS, () - KARS’ın Arpaçay İlçesine bağlı bazı köylerde elektrik hatlarının eski oluşu nedeniyle yaşanan elektrik kesintileri halkı isyan ettirdi. İlçeye bağlı Akmazdam Köyü Muhtarı Feridun Güneş, köylerine 38 yıldır lektrik verildiğini bu zaman zarfında değişmeyen tellerin yükü taşımadığını söyledi.
Yaklaşan kış aylarında elektrik sorunlarıyla nasıl başedeceklerini  kara kara düşündüklerini belirten Muhtar Feridun Güneş, şöyle dedi:
"Benim diyaliz hastam var. Günde 10 defa TEDAŞ’ı arıyorum. TEDAŞ ekibindekiler de haklı bir sepetli araba ile 52 köye bakıyorlar. Bu kurum özelleşmeden önce çok iyi hizmet alıyorduk. Şimdi özelleşti hizmet gelir dedik tam zıttı oldu. Derdimizi kimseye anlatamıyoruz. Yetkililer bana ne söylüyorsa ben de halka onu söylüyorum. Köyde adım 'yalancı'ya çıktı. Bana hat değişecek diyorlar, ben de onu gelip söylüyorum. Ama yapılmıyor. Bölgedeki tüm köy hattın değişmesini istiyor. Okuldan gelen öğrencilerimiz ders bile çalışamıyor."
Taşbaşı köyü sakinlerinden İlimdar Daşdemir ise hafif bir rüzgar olduğu zaman tellerin bir birlerine değmesi sonucu elektriklerin kesildiğini söyledi. Artık karanlık günlerden kurtulmak istediklerini ifade eden Daşdemir, "Buzdolabındaki gıdalar bozuluyor. Televizyon izleme yok, ders çalışma yok. Elektriklerin sık sık gidip gelmesi ile beyaz eşyalar yandı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI