Onur ATIŞ / İZMİR, ()- ZİRAAT Türkiye Kupası 2'nci eleme turunda Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u penaltılarla 4-1 yenerek 3'üncü tura çıkan Göztepe'nin defansı, Balıkesirspor maçı öncesi sakatlık sıkıntısıyla karşı karşıya kaldı.
Sarı kırmızılı ekibin sol beki Hakan Arslan, maçın 116'ncı dakikasında sağ ayak bileğine aldığı darbe ile sakatlanıp oyundan çıkarken, tecrübeli futbolcunun tendonunda ödem olduğu ve cumartesi günü takımdaki yerini alamayacağı belirtildi. Aynı maçta stoperler Barış ve Giray'ın da sakatlanmaları teknik heyetin keyfini kaçırdı. Barış ilk yarı bitiminde oyundan alınırken, Barış'ın yerine giren Giray da maçın sonunu zor getirdi. Adalelerinde zorlanma tespit edilen iki futbolcunun durumlarının kritik olduğu öğrenildi. İki hafta önce Giresunspor karşılaşmasında sakatlanan sağ bek Fuchs da henüz iyileşmedi.
Orta alanda ise yine Giresunspor mücadelesinde burnu kırılan Özgür ile Denizlispor derbisinde sakatlanan Nahir Basera ve Ertuğrul'un tedavileri devam ediyor.
Ertuğrul ve Basera'yı Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçının kadrosuna almayan teknik direktör Metin Diyadin, bu futbolcuların Balıkesirspor randevusuna yetiştirilmesini istedi. Metin Diyadin, "Çok kritik bir sınav bizi bekliyor. Sahaya en iyi kadromuzla çıkmak istiyoruz" dedi. Büyükşehir Belediye Erzurumspor galibiyetini de değerlendiren Metin Diyadin, "Kupa maçları her zaman çetin geçer. Zorlu bir sınav verdik. Penaltılarla da olsa rakibimizi saf dışı bırakmak bizi mutlu etti" diye konuştu. Genç oyuncular Salim, Tuncay, Fatih ve Ali Can'ın performanslarından da memnun kaldığını dile getiren Metin Diyadin, "Herkes elinden geleni yaptı" ifadesini kullandı. 

FOTOĞRAFLI