İstanbul, 15 Aralık (DHa) - İstanbul Ticaret Odası Başkanı ve İstanbul Shopping Fest (İSF) İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, festivalin kentin marka değerini artırdığını söyledi.

Bu yıl İSF’de "Bir İstanbul Deneyimi" sloganıyla uluslararası tanıtıma ağırlık verdiklerini belirten Çağlar, İstanbul’un sadece bir turizm destinasyonu değil, önemli bir alışveriş şehri olduğunu söyledi ve ekledi:

“Komşuların genel siyasi ve ekonomik durumuna bakıldığında Türkiye’nin ziyaretçi sayısının yükselişe geçmesi memnun edici. Küresel çalkantılı politik dönemlerde İstanbul Shopping Fest gibi uluslararası düzeyde gerçekleştirilen festivallerin önemi daha da artıyor.”

Görüşülen yabancı ziyaretçilerin yüzde 98.7’sinin İSF tarihlerinde alışveriş yaptığı, alışveriş yapan ziyaretçilerin ise yüzde 99’unun indirimlerden faydalandığı görüldü. Memnuniyet oranı 2014 yılına göre yüzde 5.5 artarak yüzde 82.6 oldu. Aynı katılımcılara 'İstanbul’a asıl gelme sebepleri' sorulduğunda İstanbul Shopping Fest'i belirtenler 2014 yılında yüzde 51.1 iken, bu yıl yüzde 57.4'e çıktı.

Tax-free harcamaları algı araştırmasını doğruluyor

Turistler için tax free (vergiden muaf alışveriş) hizmeti sunan Global Blue Türkiye verilerine göre 2015'in ilk 6 ayında tax free alışveriş, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 42 büyüdü. Bu büyümenin yüzde 48’i İstanbul Shopping Fest dönemi olan Haziran ayında gerçekleşti.

İSF’nin yurtdışında duyulma oranı yüzde 6 yükseldi

İSF etkinlikleri kapsamında yerli ve yabancı müşteri algısı ile İSF öncesi ve sonrası Genel İstanbul Tüketici algısı üzerine bir araştırma yapıldı. Araştırmaya göre İstanbul Shopping Fest’i 'İstanbul’a gelmeden önce duyma' oranı 2014 yılında yüzde 9.4 iken, bu yıl yüzde 6’lık bir artış oranı ile 15.4’e yükseldi.

Festival talihlileri törenle hediyelerini teslim aldı.

İstanbul Shopping Fest (İSF) süresince banka veya kredi kartı ile 50 lira ve üzeri alışveriş yapanlar arasında düzenlenen çekilişle EgeYapı Group’tan 1+1 daire ve Mercedes Benz Yeni Vito Tourer kazananlar sahiplerine teslim edildi. Milli Piyango İdaresi 129 milyon 401 bin 834 adet çekiliş hakkı arasından talihlileri belirledi.

EgeYapı Group projesi olan İzTower Residence’tan 1+1 daireyi Antalya’da yaşayan İrlandalı Joanne P. Keelley kazandı. Kırklareli’nde yaşayan Çiğdem Pehlivan ise 2015 Model Yeni Mercedes Vito Tourer model aracın sahibi oldu.