AMERİKA'nın Las Vegas kentinde kısa süre düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanan Taha Akgül, memleketi Sivas'ta coşkuyla karşılandı. 4 Avrupa ve 2 dünya şampiyonluğu bulunan Akgül, hedefinin Rio Olimpiyatları'nda altın madalya olduğunu söyledi.
Memleketi Sivas'a gelen Dünya şampiyonu güreşçi Taha Akgül'ü, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önünde Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürü Salim Kılıç, ailesi ve minik sporcular ile çok sayıda vatandaş karşıladı. 25 yaşındaki Akgül, kendisini karşılayanlara teşekkür ederken, hedefinin olimpiyatlarda altın madalya kazanmak olduğunu belirterek, "Biz madalya aldığımız zaman, şampiyon olduğumuz zaman madalyayı ilk Sivas'a getiriyoruz. Bir olimpiyat madalyamız eksik inşallah Sivas'a olimpiyat madalyasını da getireceğiz. 4 Avrupa 2 dünya şampiyonluğum var. Sivas'a çok büyük şampiyonluklar kazandırdım. İnşallah bundan sonraki süreçte bende sonra alttan yeni şampiyon kardeşlerimiz yetişecektir. Çünkü güreşin merkezidir Sivas, tarih boyunca en çok şampiyon çıkarmış şehirlerden bir tanesidir" dedi.
"ŞAMPİYONLUĞU ŞEHİTLERİMİZE ARMAĞAN ETTİM"
Kazandığı şampiyonluğu şehitlere armağan ettiğini belirten Akgül, "Biz Amerika'da güreşirken Dağlıca'da ve Iğdır'daki şehitlerimizin haberlerini aldık. Çok üzüldük. Ben serbest güreş A Milli takımın kaptanıyım. Arkadaşlarımızla bir araya geldik bu şampiyonluğu şehitlerimize armağan edecektik. Güreşin son günü de bana nasip oldu. Serbestte tek altın madalyayı ülkem adına ben kazandım ve ikinci dünya şampiyonluğum oldu. Bu şampiyonluğu şehit ailelerimize armağan ettim. Çünkü şehitlerimiz, askerlerimiz bizler için mücadele ediyor. Biz rahat uyuyalım diye bize mücadele ediyorlar. Bizimki soğuk bir savaş, psikolojik bir savaş. Amerika, Rusya, İran gibi dünyanın en büyük güçleri psikolojik bir savaş içerisindeler herkes bayrağının en üstte çıkmasını istiyor. Ben bunu başardım şehit ailelerimize armağan ettim. İnşallah bir nebze olsun yürekleri ferahlamıştır" diye konuştu.
"BEN KENDİME RAKİP GÖRMÜYORUM"
Daha sonra konvoy halinde şehir merkezine geçen şampiyon güreşçi, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ı makamında ziyaret etti. Belediye Başkanı Aydın, Akgül'ü tebrik ederek başarılarının devamını diledikten sonra altın hediye etti. Burada konuşan Akgül, rakiplerinin kendi seviyesine gelmemesi için daha iyi çalışıp aradaki mesafeyi koruyacağını belirterek, "Bütün rakiplerime değer veririm, hiçbir rakibimi küçümsemem. Tabi olimpiyatların havası çok daha farklı oluyor. Dünya şampiyonasına gelenler oraya da geliyor sadece psikolojisi biraz ağır, o psikolojiyi yenebilirsem ben kendime rakip görmüyorum" dedi. Akgül ve beraberindekiler daha sonra Sivas Valisi Alim Barut'u makamında ziyaret etti. Vali Barut, Akgül'ü tebrik ederek altın taktıktan sonra şampiyon güreşçiyle bir süre sohbet etti.

FOTOĞRAFLI