AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, 7 Haziran seçimlerinin Türkiye ile birlikte halkın huzur ve kaderinin oylandığı bir seçim olacağına dikkat çekerek, “Ülkesini, halkını, evlatlarını seven herkes, 7 Haziran 2015 Pazar günü sandık başına giderek oyunu kullanmalı” dedi.
Türkiye’nin büyümesini, halkın huzur ve kardeşlik içerisinde refah düzeyi yüksek bir hayat sürmesini istemeyen, tüm şer güçlerinin milletin tercihine karşı ittifak yaptığına dikkat çeken AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, “Kullandığımız oy; özgürlüğümüz, irademiz ve geleceğimiz ile ilgili vereceğimizin kararın sembolüdür. Oyumuzu sandık başına gidip kullanmalı ve sandığımıza sahip çıkmalıyız. Halkımızın özgür iradesi ile oyunu kullanmasını engellemek isteyenler var. Özgürlük söylemlerinin arkasına saklanarak, tek parti döneminde CHP’nin uyguladığı baskıcı ve Baas Partisi yöntemleri ile halkımızın özgürlüğü elinden alınmaya çalışılıyor. Farklı yöntemlerle uygulanan şiddet ve baskıya boyun eğmeden, sandığa gidip oyumuzu özgür irademizle kullanmalıyız” dedi.
“ÇÖZÜM SÜRECİNİN KADERİNİ OYLARIMIZ BELİRLEYECEK”
İşsizliğin Van’ın en önemli problemlerinden biri olduğuna dikkat çeken Faruk Alpaslan, “Esnafımız işsizlikten dert yanıyor. Ticaret adeta durma noktasına gelmiş. Yatırımcılar, tehditler ve farklı isimler adı altında alınan, istenen paralar nedeniyle yatırım yapmaktan vazgeçiyor. İşsizlikten bunalan gençler, mutfağındaki ocağın yanmasını ve bacasının tütmesini isteyen kadınlarımız, çözüm sürecinin tamamlanmasını ve huzurun kalıcı hale gelmesini büyük bir umutla bekliyor. Çünkü huzur ile yatırım gelecek, yatırım ile ekonomi gelişecek ve gençlerimiz iş sahibi olacak. Anaların yüreği ferahlayacak, sofralarda sıcak yemek olacak. Bu nedenle tehdit edenlere aldırmadan, sandığa gidip oyumuzu çözüm sürecinin kalıcı hale gelmesini ve çocuklarımızın geleceğini düşünerek vermeliyiz” diye konuştu.
“YAPILAN YATIRIMLAR ÇÖZÜM SÜRECİNİN REFERANSIDIR”
13 yıllık AK Parti iktidarları döneminde Van başta olmak üzere bölgeye yapılan yatırımların çözüm sürecinin tamamlanması açısından güvenilir bir referans olduğuna değinen Faruk Alpaslan, “Annemizle anadilimizde konuşamadığımız, çocuklarımıza istediğimiz ismi koyamadığımız, istediğimiz müziği dinleyemediğimiz, hatta ‘Kürdüm’ dahi diyemediğimiz zulüm dönemini AK Parti kapattı. İşte bu demokratik adımlar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AK Parti öncülüğünde atılırken, Kürt halkını temsil ettiğini iddia edenler tarafından hep karşı çıkıldı. Mecliste demokratik hakların ve bireysel özgürlüklerin getirilmesine karşı çıkanlar, partilerin kapatılmasını ortadan kaldıran yasanın oylamasına dahi katılmayanlar, buraya gelip ‘tüm adımlar bizim zorumuzla atıldı’ diyerek, gerçekle ilgisi olmayan beyanlarda bulunuyor. Demokrasi ve özgürlük konusunda samimi iseler, Vanlı hemşehrilerimize baskı yapmaktan, özgür iradesi ile oy kullanmalarını engellemekten vazgeçsinler ve sandıktan çıkan sonuca saygı duysunlar” şeklinde konuştu.