MEDİCANA Sivasspor teknik direktörü Okan Buruk, 10 kişi kalmalarına rağmen önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi. "İnşallah bizim için başlangıç olacaktır" diyen Okan Buruk, şöyle devam etti:
"Oyuncularımız birinci dakikadan itibaren kazanmak için her şeyi yaptılar. Kaçırdığımız gol pozisyonları vardı. 3 top direkten döndü. Oyun adına her şeyi yaptık. Maçtan önce bizim için önemli olan taraftar desteğiydi. Tesisten karşılayıp bizi stada getirdiler. İkinci yarı 10 kişi kaldıktan sonra seyirci ile birlikte futbolcularımız 3-0 gibi net bir galibiyet aldı. Oyuncularımızın istek ve arzularından dolayı gurur duyuyorum. İnşallah bundan sonra takımımız hak ettiği yere gelecek. Şu an istemediğimiz bir yerdeyiz bunu değiştirmek istiyoruz. İnşallah bu galibiyet bizim için başlangıç olacaktır. Oyuncularımız için bu galibiyet çok önemliydi. Şehrimize ve taraftarımıza hayırlı olsun."
Kaliteli bir kadroya ve hücum gücü yüksek bir takım olduğunu belirten Okan Buruk, maçın 2'nci yarısının hemen başında eksik kalmalarının kendilerini biraz endişelendirdiğini vurgularken de şunları söyledi:
"Eksik kalınca kafamızda bir soru işareti oldu. Oyuncularımız inanç ve istekleri inanılmaz mücadele ettiler. Hiç birini diğerinden ayıramıyorum, hepsi kendini verdi. Boye'nn sarı kart olması nedeniyle devre arası dikkatli olması için uyarmıştık. Onun yaptığı bir hatayı belki diğer arkadaşlarını telafi etti. Belki Boye de öbür maçlarda arkadaşlarının hatasını telafi edecektir. 10 kişi kaldıktan sonar biraz korkumuz oldu ama seyircinin isteğini gördük. 3-0'lık galibiyette seyircinin büyük bir rolü var. Oyuncularımı da ayrıca kutluyorum."
GAZİANTEPSPOR: "FIRSATI KAÇIRDIK"
Gaziantepspor teknik direktörü Mutlu Topçu ise zor bir maç olmasını beklediklerini ifade ederken şöyle dedi:
"Sivasspor iyi bir takımdı ama şanssız beraberlikler aldı. Oyuna iyi başladık 15 dakikalık periyodu bizim için iyiydi. Ondan sonraki bölümde oyun Sivasspor hakimiyetindeydi. Oyunu tutmak için erken değişiklikler yaptık. Rakibin 10 kişi kalması bizim için fırsattı ama maalesef değerlendiremedik. Gelinen noktada oyundan memnun değiliz. Bizim için bir fırsattı yukarı çıkma adına. Daha iyi hedefleri kovalama adına bir fırsattı. Değerlendiremedik, üzgünüz. Milli takım arasını en iyi şekilde değerlendirip hatalarımızı bertaraf etmeye çalışacağız. Sivasspor'a da başarılar diliyoruz."

FOTOĞRAFLI