Ercan ATA/ANKARA, () - GENÇLERBİRLİĞİ Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, 1-0 kazandıkları Osmanlıspor karşılaşmasının ardından yaptığı açıklamada iyi oynadıklarını belirterek, "Bu çizgimizi biraz da deplasmana yaymamız gerekiyor. Çünkü dışarıdan henüz puan getiremedik" dedi.

Uzun yıllar sonra Ankara derbisi oynamanın kendileri için heyecan verici olduğunu belirten Özdilek, "Bunu kitlelere aşılamak çok önemli. Bugün gönül isterdi ki, bu derbinin full statta oynanması, ama zaman içerisinde Ankara bu tür müsabakalarla seyir zevkini daha yukarı çıkaracaktır. Oyuna gelince, her iki takımı da yürekten tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Rakibin oyuncu kalitesinin iyi olduğunu bilerek maça hazırlandıklarını söyleyen Özdilek, şunları kaydetti:

"Rakibe çok pozisyon vermedik. Girdiğimiz pozisyonlar var. Bu tür maçlarda duran topları değerlendirebilmek önemli. Bugün bunun meyvesini aldık. Mutluyum. Galibiyeti getiren golün duran toptan olması sevindirici. İçeride iyi oynuyoruz. Bu çizgimizi biraz da deplasmana yaymamız gerekiyor. Çünkü dışarıdan henüz puan getiremedik. Bu akşam itibariyle belki buna sevineceğiz ama çok fazla sevinme hakkımız yok. Başkanımız bugün yoktu. Rahatsızlığından dolayı gelemedi. Bu galibiyeti ona hediye edebiliriz diye düşünüyorum."

OSMANLISPOR CEPHESİ

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, ''Hak etmediğimiz bir sonuç'' dedi. 3 maçtır bireysel hataların kurbanı olan bir takıma dönüştüklerini söyleyen Akçay, şöyle devam etti:

"Bu sonuçlar acı veriyor. İnsanın içini acıtan bir durum bu. Sonuçta ortada bir maç oynadık. İstatistikler yarın elimizi geçecek. Her değerde yukarıda olmuş olmamıza rağmen maçı kaybettik. Kalite ile alakalı bir durum mudur, çalışıyoruz ama olmadı. Çok acı verici bir süreç. Şanssızlıklar bizi izleyecekse, Allah heybemize bunu koyuyorsa başımız üstüne. Daha çok hangi alanda sıkıntı yaşıyorsunuz? İyi götürdüğünüz bir müsabakada yeni kurulmuş bir takım olarak böyle enteresan bir gol yediğinizde psikolojik olarak yarattığınız enerjide düşüş olur. Eğer olayları çözebilecek kilit oyuncularınız da azsa ne yapacaksınız? Sonuçta tekrar maçı ele geçirebilmek için bir o kadar daha gayret göstermek zorunda kalıyorsunuz. Bu da ruhsal ve fiziksel yorulmanıza neden oluyor" diye konuştu.