Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kutlanmakta olan Şehitler Haftası münasebeti ile Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisince etkinlik düzenlenerek kamuoyuna mesajlar verdiğini bildirdi.
Çocuk Meclisince önce ziyaret edildi…
Şehitler Günü etkinliğin Kartal Kavşağındaki Şehitlik Anıtı ziyaret ile başladığını ve her şehit mezarına birer karanfil bırakıldığını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Vatanımızın bağımsızlığı ve kurtuluşu için cephelerde düşmanla çarpışarak binlerce vatan evladının şehit düştüğünü ve bizlerin, onların şahadeti sayesinde bugün vatanımızda hür ve bağımsız olarak yaşadığımızı kaydetti.
Birlik ve beraberliğimizin hamuru…
Çocuk Meclisi Üyeleri Şehitlik Mezarlığında Şehitler için dua okuduktan sonra Çocuk Meclisi Üyesi şehitlikte şunları söyledi.
“Bu vatan uğruna şehit olanların sayesinde bugün rahatça ve özgürce yaşamaktayız. Hayatını feda eden şehitlerimizi en azından hatırlamak bizim borcumuzdur. Türk Gençliği olarak bizlere bu günleri sağlayan ve bu uğurda hayatını feda eden şehitlerimizi rahmet ve saygı ile anıyoruz. Onlara kendi hayatlarını feda ettikleri değerler uğrunda gerektiğinde her zaman ve her durumda bizlerinde hayatımızı seve seve feda edeceğimiz konusunda söz veriyoruz.”
Eğitim gören yetimler için
Çocuk Meclisi Üyeleri, Kayseri Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri derneğini ziyaret ederek hem dernek çalışmaları hakkında bilgi aldılar hem de eğitim gören yetimler için yapılacak çalışmaları değerlendirdiler.