Cihan KAYA- Süleyman İLTER/ORTACA (Muğla), ()- MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde Hakkari'nin Dağlıca Bölgesi'ndeki 16 askerin şehit olduğu terör saldırısını protesto için düzenlenen 'teröre lanet' yürüyüşünde, HDP ilçe binasına Türk bayrağı asan grubun, partinin tabelasını indirmekte ısrarcı olmasıyla başlayan olaylar 13 saat sonra sona erdi. Gece yarısına kadar binanın önünden ayrılmayan grup, parti tabelasının sökülüp, parçalanmasının ardından dağılırken, gün boyu yaşanan olaylar nedeniyle 25 kişi gözaltına alındı.
Ortaca'da dün saat 12.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 300 kişi Hakkari'nin Dağlıca Bölgesi'ndeki 16 askerin şehit olduğu terör saldırısını yürüyüşle protesto etti. HDP ilçe teşkilatının tabelasını indirmek isteyip, Türk bayrağı asan gruba polis, biber gazıyla müdahale etti. Bunun üzerine binayı boşaltan grup, HDP tabelası indirilmeden ayrılmayacaklarını belirtip, beklemeyi sürdürdü.
Gün boyu polis ile grup arasında çıkan olaylarda bir kişi, polisin attığı plastik mermi ile göğsünden yaralanırken, bir polis de atılan taşın alnına isabet etmesi sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Grubun dağılmaması ve gerginliğin artması üzerine Muğla'nın Dalaman ve Köyceğiz ilçeleri ile Burdur ve Isparta'dan otobüslerle çevik kuvvet polisleri takviye olarak gönderildi. Gruptan bazıları polise taş ve şişe atmayı sürdürünce araya kanaat önderleri girdi. Ancak, grup buna rağmen ikna olmayınca polis biber gazı ve TOMA'yla su sıkarak gruba müdahalede bulundu.
Kalabalık, sokak aralarına kaçıştı. Bu sırada yaşanan kargaşadan yararlanan bir kişi HDP binasına çıkarak, tabelasını söktü. Tabelanın sökülüp, yakılmasının ardından grup, saat 01.00 sıralarında bir süre slogan attıktan sonra dağıldı. Gün boyu yaşanan olaylarda parti binasındaki tabelayı söken kişinin de aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Yaşananların ardından parti binasında inceleme yapan polis, olaylarla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

FOTOĞRAFLI