Türkiye’nin birçok yerinde sel felaketi yaşanırken, Antalya’da yerli ve yabancı turistler deniz keyfi yaptı. Güneşin kendini yer yer gösterdiği kentte, sahildeki doluluk gözlerden kaçmadı.
Türkiye’nin orta ve batı bölgelerinde ay başından beri devam eden sağanak yağmurlar yerleşim birimlerinde sel ve taşkınlara yol açarken, tarım alanları zarar gördü.
Turizmin başkenti Antalya merkezinde ise zaman zaman yağış görülüyor. Günlerdir bulutlu havanın hakim olduğu kentte, hafta sonunda güneşi gören vatandaşlar soluğu sahil kenarında aldı. Bazı vatandaşlar yürümeyi tercih ederken bazıları sahilde güneşlendi. Güneşin kendini yer yer gösterdiği kentte, sahildeki doluluk gözlerden kaçmadı.
Denize giren Kemal Deniz Azmioğlu, Antalya’da havanın çok güzel olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Ülkemizde selden zarar gören yerler var. Allah onlara yardımcı olsun. Deniz biraz soğuk ama yine her şey çok güzel gidiyor.”
Emekli öğretmen Nihat ibiş de Antalya’nın cennet gibi bir yer olduğunu dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bazı bölgelerimizde sel var. Antalya’da olmadığı için şanslıyız. Allah onlara kolaylık versin. Havanın güzel olması tatilciler ve bizim için büyük şans.”
Öte yandan Atatürk Kültür Parkı’nda piknik yapan öğrencilerin çim sulama fıskiyeleriyle su savaşı renkli görüntüler oluşturdu. Minik öğrenciler birbirlerinin üzerine su sıkarak eğlendi.