ZONGULDAK (AA) - Türk Kızılayı Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay, bir aylık süre içerisinde 600 vatandaşın kan bağışında bulunduğunu söyledi.

Oktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ereğli halkının kan bağış kampanyalarına duyarsız kalmamasından büyük mutluluk duyduklarını vurguladı.

Ereğli’de Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor Taraftar Dernekleri tarafından düzenlenen ve 2 gün süren kan bağış kampanyasına 300 taraftarın katılarak kan bağışında bulunduğunu belirten Oktay şunları söyledi:

“2 günde 300 ünite kan bağışı toplamak pek çok şehre bile nasip olmayabilir. Ereğli ilçesi olarak gerek sivil toplum kuruluşlarımız gerekse vatandaşlarımız duyarsız kalmayarak kan bağış kampanyalarına katılıyor. Zaman zaman bizleri telefonla da arayarak, ‘Nerede kan bağışı yapabilirim?’ diye soranlar oluyor. Halkımızın duyarlılığı bizleri de hem mutlu ediyor hem de çalışma azmimizi arttırıyor. Bir aylık süre içerisinde yaklaşık 600 ünite kan bağışında bulunulması halkımızın hassasiyetini bir kez daha gözler önüne sermiştir."