İzmir’de tarım ve hayvancılık sektörü temsilcilerini bir araya getiren 10. Agro Expo Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde ilginç etkinliklere sahne oldu. Fuar kapsamında düzenlenen koyun-keçi güzellik yarışmasında birinci olan hayvanlar, özel hazırlanan gelinlik ve damatlıklarla podyuma çıktı.
İzmir Kültürpark Fuar Alanı’nda devam eden 10. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin teşvik edilmesi amacıyla en güzel saanen keçi ve sakız koyunları yarıştı. 30’a yakın havyanın podyuma çıktığı yarışmada Necdet Güven’e ait teke ve Serkan Kaplan’a ait keçi ile İlhan Kafadar’a ait koç ve Mehmet Doğan’a ait koyun birinci seçildi. Koyunların sahiplerine ise cumhuriyet altını hediye edildi.
Yarışmanın ödül töreninde teke ve koça damatlığı simgeleyen papyon takılırken, keçi ve koyuna tüller giydirildi. Sahipleriyle objektiflere poz veren hayvanlara özel yapım altın çan takıldı.
OĞLAK DOLMASI DAMAKLARI ŞENLENDİRDİ
Fuar kapsamındaki diğer bir organizasyon ise oğlak yeme yarışması oldu. 5’er kişilik 5 takımın mücadele ettiği yarışmada fırında pişirilmiş oğlağı en hızlı bitiren takım belirlendi. Yarışmada oğlağı dakikalar içinde bitirmeyi başaran Tümosan ekibi birinci oldu.
Organizasyonu düzenleyen İzmir Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, keyifli anları beraberinde getiren yarışmayı, kamuoyunda keçi etine karşı olumsuz yargıyı yıkmak amacıyla düzenlediklerini kaydetti.