TARLADA UYUYORLAR
Avrupa’ya gitme umuduyla Yunanistan sınırındaki Edirne’ye yürüyerek gelen ancak jandarma ve polis ekiplerince otoban gişelerine 1 kilometre kala durdurulan Suriyeli mültecilerin bekleyişi sürüyor. Durduruldukları yol kenarındaki tarlalık alana dağılan yaklaşık 800 kişilik mülteci grubu geceyi tarlada uyuyarak geçiriyor.
Yanlarındaki bebek ve çocuklarıyla 18 derece olan havada uyumaya çalışan mültecilere İHH ve AFAD Edirne ekiplerince battaniye dağıtıldı. Dört aylık Nesim isimli bebeğini battaniyeye sararak ısıtmaya çalışan Suriyeli baba, Yunanistan’a gitmek istediklerini, ancak polislerin kendisine izin vermediğini söyledi.
Suriyeli mültecilerden Ahmet Latif ise tek isteklerinin Avrupa ülkelerine gitmek olduğunu ifade ederek, "Edirne’ye geldik, ancak polis bizi salmıyor. Bizde geceyi burada tarlada uyuyarak geçiriyoruz. Bizi buradan kimse gönderemez. Burada ölürüz, ama yeniden İstanbul’a dönmeyiz" dedi. Bazı mültecilerde ateş başında oturarak soğuktan korunmaya çalıştı. Jandarma ekipleri de güvenlik tedbirlerini arttırdı. Gece gruptan ayrılmak isteyenlere de izin verilmedi.
EDİRNE’YE 2 BİN SURİYELİ GELDİ
Otobandaki 800 kişilik mülteci grubunun yanı sıra şehir otogarı ve kent merkezindeki parkta da yaklaşık 2 bin Suriyeli’nin olduğu belirtildi. Polis ve jandarma ekiplerince dün geceden itibaren otobüslerle geri gönderilenlerin sayısının ise 4 bin 500 olduğu bildirildi.

FOTOĞRAFLI