HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkan Vekili ve İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesi ve sonrasında reddettiği Dolmabahçe görüşmesinde yaşanan bazı krizleri çözdüğünü dair haberlerin kısmen doğru olduğunu söyledi. Buldan, "Sayın Cumhurbaşkanının bayram sabahı yaptığı açıklama grubumuz ve partimizde ciddi rahatsızlıklara neden oldu, açıklamayı talihsizlik olarak değerlendiriyorum" dedi.
HDP Grup Başkan vekili ve İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayramın birinci günü HDP ve Dolmabahçe görüşmesi ile ilgili yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Buldan, Cumhurbaşkanının bayram sabahı yaptığı açıklamanın gruplarında ve partilerinde ciddi rahatsızlıklara neden olduğunu ifade ederek, "Sayın Cumhurbaşkanının yaptığı açıklamayı talihsizlik olarak değerlendiriyorum. Sayın Cumhurbaşkanı bayram sabahı HDP'yi, HDP'ye oy vermiş 6 milyon insanı hedef gösteren ve hiç hak etmediğimiz bir açıklama yaptı" dedi.
Pervin Buldan, Cumhurbaşkanının yaptığı bu açıklamayı sürecin geldiği nokta ve seçim sonuçları ile bağlantılı olduğunu düşündüğünü de ifade ederek, şöyle konuştu:
"CUMHURBAŞKANI KENDİNİ BAŞKAN POZİSYONUNA HAZIRLAMIŞTI"
"7 Haziran seçimlerinde HDP'nin yaptığı kampanya doğrultusunda 'Seni başkan yaptırmayacağız' kampanyasının da etkili olduğunu düşünüyorum. Çünkü, sayın Cumhurbaşkanı 7 Haziran seçimleri sonrasında kendini tamamı ile başkanlık pozisyonuna uygun bir şekilde buna hazırlamıştı. Bizim 7 Haziran'daki seçim başarımız ve AKP'nin 7 Haziran'da yaşamış olduğu hezimet, sayın Cumhurbaşkanının başkan olmasına engel oldu. Bütün bu yaptığı açıklamalar ve oradaki kin ve nefret bunların tamamının 7 Haziran seçim sonuçları ile bağlantılı olduğunu düşünüyordum."
YAKINDAN TAKİP EDİYORDU 
HDP'li Buldan, özellikle Dolmabahçe sarayındaki yapılan açıklamanın Cumhurbaşkanı tarafından reddedilmesine hiç anlam vermediğini de ifade ederek, "Çünkü, sayın Cumhurbaşkanı 2.5-3 yıldır devam eden sürecin başından beri ilgilenen ve sürecin parçası olan biriydi. Sadece Dolmabahçe sarayında okunan metin değil, İmralı adasında yapılan tartışmaları da, oradaki konuşmaları da yakından takip eden birisiydi. Dolayısıyla bu kadar reddeden, inkar eden, hiçleştiren bir açıklamanın doğru olmadığını düşünüyorum, Talihsiz bir açıklama" diye konuştu.
Dolmabahçe görüşmesinde de yer alan HDP'nin İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan, bu görüşme sırasında yaşanan metin ve oturma düzeni ile ilgili krizin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından çözüldüğünü dair çıkan haberler üzerine ise, "Kısmen doğru, çok detay vermeyeceğim. Can bey (Can Dündar) kimden aldı bilmiyorum ama kısmen doğru" dedi. Devlet yetkililerinin zaman zaman İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüştüğünü bildiklerini söyleyen Buldan, "Heyetimizin şimdilik Kandil'e gitme durumu yok, daha önce öncelikle Adaya gitmeyi bekliyoruz. İmralı adasına gitme konusunda ise şimdilik bir gelişme yok" diye konuştu.


FOTOĞRAFLI