Van’ın Çaldıran ilçesinde Kutlu Doğum Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Sakal-ı Şerif ise ziyarete açıldı.
Çaldıran’daki Mehmet Salih Zahide Tamince Kapalı Spor Salonu’nda başlayan Kutlu Doğum Haftası etkinliğine Çaldıran Kaymakamı Mustafa Mendeş, Çaldıran Emniyet Müdürü Bülent Ünal, Diyanet İşleri Başkanlığı Dışişleri Yüksek Kurul Uzmanı Nevzat Sabri Akın, Çaldıran İlçe Müftüsü Muhammed Raşit Batur, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe Müftüsü Muhammed Raşit Batur’un ilçede bulunan kurum amirleri, esnafları ve halkı ziyaret ederek gül vermesinin ardından Mehmet Salih Zahide Tamince Kapalı Spor Salonu’nda başlayan program ilahilerin okunmasıyla devam etti. Burada konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Dışişleri Yüksek Kurul Uzmanı Nevzat Sabri Akın; birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaparak, “İslam dünyasında Müslümanlar gruplaşarak savaşıyorlar. Birbirlerine zarar veriyorlar. Kur’an’da Müslümanların kardeş olduklarını, birbirlerine zarar vermeleri yasaklanmıştır. Peygamberimiz toplum içinde olan batıl dinleri tasvip etmemiş. İslam dinine inanmayanlar Peygamberi öldürmek istemişler. Bu nedenle Peygamberimiz Mekke’den Medine’ye hicret etmişlerdir. Peygamberimizin bizlere emanet olarak bıraktığı Kur’an ve sünnetlerine sımsıkı sarılarak Müslümanlığı yaşamalıyız. Müslüman’ın yaşantısı Peygamberimizin yaşantısı gibi olmalıdır" dedi.
İlçe Müftüsü Muhammet Raşit Batur ise, Kutlu Doğum Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirterek, “Okul ve Kur’an kurslarında çeşitli yarışmalar düzenledik. Şakal-ı Şerif’i ilçemize getirterek kadın ve erkeklere farklı günlerde ziyarete açtık. Halkımız, esnaf ve kurumlarımızı ziyaret ederek Peygamberimizi simgeleyen güller sunduk" diye konuştu.
Törende Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Zehra Koç Türkçe, ilçede imamlık yapan Zeynal Abidin Keleş ise Kürtçe veda hutbesi okudu. Törende okullar arası düzenlenen değişik yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli hediyeler de verildi.
Program, ilçede kurulan kermeslerin açılmasıyla son buldu.