Aralarında Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) iş bırakma eylemi kapsamında bugün merkez Sur İlçesi’ndeki sokağa çıkma yasağını protesto etmek için yürüyüş düzenleme kararı aldı. Kepenklerin kapalı olduğu kentte Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişi, yaklaşık 300 metre uzaklıktaki Dağkapı Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Meydana giden caddeyi barikatlarla kapatan polis, grupta bulunanların meydana giremeyeceklerini belirterek, açıklamalarını yaparak dağılmalarını istedi. Protestocular bunun üzerine yaklaşık 30 dakika süren oturma eyleminde bulundu. KEKS Dönem Sözcüsü Erdal Uysal’ın yaptığı açıklamanın ardından protestocular bölgeden ayrıldı.

Yürüyüşten ayrılan yaklaşık 300 kişilik bir grup merkez Yenişehir İlçesi’nde kentin en önemli yerlerinden Ekinciler Caddesi üzerinde toplandı. Caddeyi otururarak, barikatlarla kapatmak isteyen gruba, polis ekipleri anonslarla, dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu. Polis aracından yapılan anonslarda, "Bu size son uyarıdır. Dağılın, dağılmazsanız müdahale edeceğiz" denildi.

Göstericilerin dağılmaması üzerine caddeyi kapatan gruba gaz bombası ve TOMA’lardan tazyikli suyla müdahale edildi. Müdahalenin ardından dağılan göstericiler bir süre sonra yeniden aynı cadde üzerinde toplandı. Polis gruba yeni müdahale ederek dağıttı. Güvenlik güçleri, bölgede güvenlik önlemlerini sürdürürken, kentin merkez Bağlar İlçesi’nde de olaylar çıktı. Burada da polis, yol kapatan göstericilere müdahalede bulundu. Kentin değişik semtlerindeki olaylar yer yer sürüyor.