Kamil ATALAY / MANAVGAT(Antalya), () - ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde Slovak müşteri için 1 kilo ağırlığında, 80 santimetre uzunluğunda 14 ayar altın kolye yapıldı. 'Kral Zinciri' olarak nitelendirilen kolye, özel kuryeyle Slovakya'ya gönderildi.
Manavgat'ta faaliyet gösteren Lidya Kuyumculuk tarafından adı açıklanmayan Slovak müşteri için 1 kilo 3 gram ağırlığında, el yapımı altın kolye üretildi. Lidya Kuyumculuk İşletme Müdürü Deniz Tanır, 'kral zinciri' olarak adlandırılan zincirin kolye olarak kullanıldığını söyledi. Daha önce 500 gramlık altın zincir yaptıklarını kaydeden Tanır, aynı müşterinin bu kez 1 kilogramlık altın zincir siparişi verdiğini söyledi. Sipariş üzerine çalışmaya başladıklarını anlatan Tanır, "Kral zinciri, 8 kişilik atölye ekibimiz tarafından 1 haftada hazırlandı. Tamamen el işçiliğiyle yapılan zincir, 180 parçadan oluşuyor" dedi.
Kral zincirin imalatına 1400 gram 14 ayar altınla başlanıldığını belirten Tanır, işlem aşamasının sonunda 1 kilo 3 gramlık bir ürün elde ettiklerini söyledi. Yapılan üretimin alanında bir ilk olabileceğini aktaran Tanır, "Bu durum müşterilerimizin bize ve üretimimize güvenini gösteriyor. Böyle özel bir ürün imal etmemiz bizi gururlandırdı" diye konuştu.
Kral zincirinin, 150 bin TL'ye mal olduğu belirtildi.
FOTOĞRAFLI