Atakum ilçesine ‘Engelsiz Araç’ kazandıran Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Sorumluluğumuzun bilincinde olarak engelli vatandaşlarımız engellerini kaldırmaya, ilçemizi daha engelsiz bir hale getirmeye gayret ediyoruz” dedi.
Atakum Belediyesi tarafından ilçedeki engelli vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak için hazırlanan engelsiz araç hizmet vermeye başladı. Engelsiz araç ilk olarak Atakum Belediyesi Yaşam Parkı’nda gerçekleştirilen faaliyetlerden faydalanan engelli gençlere tanıtıldı. Atakum Belediyesi Yaşam Parkı’nda gerçekleştirilen tanıtıma Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yılmaz, Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı, Baykuş Kitap Kulübü yöneticileri ve engelli gençler katıldı. Engellilerin rahatlıkla yolculuk yapması için hazırlanan ve tekerlekli sandalye asansörü başta olmak üzere bir çok detayın düşünüldüğü minibüsü Başkan Taşçı tanıtırken, ilk denemeyi Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yılmaz yaptı.
Atakum Belediyesi olarak engellilerin yaşamını kolaylaştıracak çalışmalar gerçekleştirdiklerini, önemli projelerin ise hazırlığı içerisinde olduklarını söyleyen Başkan Taşçı, “Atakum İlçesi büyüyor, değişiyor ve gelişiyor. Bu değişim ve gelişim içerisinde engelli vatandaşlarımızın da hayatını kolaylaştıracak adımlar atılması sorumluluğumuzdur. Sorumluluğumuzun bilincinde olarak engelli vatandaşlarımız engellerini kaldırmaya, ilçemizi daha engelsiz bir hale getirmeye gayret ediyoruz. Hazırladığımız ve özel sistem ile donatılmış Engelsiz Araç ile engelli vatandaşlarımıza yeni bir ulaşım imkanı sunmak istedik. Yaşam Parkında engellilerimize yönelik sürdürdüğümüz kültürel, sportif, sosyal ve istihdama dayalı çalışmalarımıza ek olarak yeni çalışmaların da içerisine girmeye hazırlanıyoruz. Hedefimiz engellilerin engellerini unuttukları bir Atakum İlçesidir” diye konuştu.
Atakum Belediyesi’nin engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalarıyla destek bulduklarını ifade eden Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yılmaz, engelsiz aracı ilk deneyen kişi oldu. Engelsiz aracın önemine dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’ya teşekkür ediyoruz. Önemli bir eksikliği gidermiş, bizlerin işin kolaylaştırmış oldu. Bugüne kadar olduğu bundan sonra da bizlerin destekçisi olacağına olan inancımız tamdır” şeklinde konuştu.